CHP'li Ahmet Akın: ''Faturaları 1.5 ay sonra iptal ettiler''

Cumhuriyer Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, deprem bölgesinde yaşanan elektrik ve doğan gaz faturalarının geç iptal edilmesi üzerinden iktidara tepki gösterdi.

CHP'li Ahmet Akın: ''Faturaları 1.5 ay sonra iptal ettiler''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada yaşanan depremler ardından iktidarın afet yönetiminde sınıfta kaldığını söyledi. 

Akın, deprem felaketinde evleri yıkılan ya da evleri kullanılamaz hale gelen depremzedelerin elektrik ve doğalgaz faturalarının 1,5 ay sonra iptal edildiğini belirtti ve “Önce faturalar gitti, daha sonra iptal ettiler. Bu iktidar artık Türkiye’yi yönetemiyor. İktidarın aklı başına yeni gelmiş. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tam bir ay önce iptal edin çağrısı yapmıştık.” ifadelerini kullandı. 

Akın, açıklamasının devamında, “Deprem felaketi milyonlarca vatandaşımızı evsiz ve işsiz bıraktı. İlk günden beri Cumhuriyet Halk Partisi olarak deprem bölgesinde çalışmalar yaptık. Yaşanan koordinasyon eksikliğini, organizasyon bozukluklarını gündeme getirdik. Resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde insanımızı kaybettiğimiz, binlerce insanımızın ise hala kayıp olduğu deprem felaketinden sonra iktidar; vatandaşlarımızın faturalarından kaynaklı borcunu silmek yerine; alay eder gibi tahsilatın erteleneceğini duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; 72 saat geçmeden enkaz altında binlerce insanımız kurtarılmayı beklerken 9 Şubat’ta açıklama yaparak ‘Faturaların tahsilatını erteliyoruz’ dedi.” diye konuştu. 

‘AK PARTİ’NİN AKLI BAŞINA YENİ GELDİ’

Ahmet Akın, 21 Şubatta depremzede vatandaşın borçlarının silinmesi gerektiğini dile getirdikleri söyledi. 

Akın, yaptıkları çağrının duyulmadığını ve iktidarın borçları silmede çok geç kaldığını belirtti. 

Bakmadan Geçme