CHP başörtüsü ile ilgili kanun teklifi sunacak

Kılıçdaroğlu, yarın parti grup toplantısının ardından, kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkaracak bir kanun teklifini TBMM'ye sunacaklarını söyledi.

CHP başörtüsü ile ilgili kanun teklifi sunacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 21.00’da yapacağını söylediği açıklamasında, helalleşme söylemine vurgu yaparak, Türkiye’nin yaralarını kapatmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu yolda kendisine destek veren yol arkadaşlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve artık geleceğe güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok açık yaralar ve bu yaralar bizi geçmişe tutsak ediyor. İktidar olduğumuzda devletin atacağı adımları şimdiden anlatmaya çalışıyorum; helalleşme aslında tam olarak bu. Halkımız birbirine düşmekten yorgun düştü; kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar, kamplaştırdılar, adeta düşmanlaştırdılar. Oysa devlet yaraları kapatacak ki millet olarak dünya ile rekabete odaklanalım, büyüyelim, gelişelim. Her kapatan bizi birleştirecek, güçlendirecek ve ülkenin rekabet gücünü artıracak. Her adım huzurlu, refah içinde bir Türkiye demek. Onun için ben, ucu nereye varırsa varsın, bu yaraları kapatmaya kararlıyım. Biliyorum geçen hafta yol arkadaşlarıma yanında mısınız diye sordum. Çünkü bu yaraları kapatmak cesaret istiyor, gönül istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın, daha fazla enerji kaybetmesin. Kimsenin gönlü kırılmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor. Özetle bu yol yürek istiyor.” diye konuştu.

“BİZİM DE YANLIŞIMIZ OLDU AMA DEĞİŞMEYİ BİLDİK”

Türkiye’nin kapanmayan yaralarından birinin de başörtüsü mevzuu olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkaracak bir kanun teklifi üzerinde çalışma yaptıklarını, söz konusu kanun teklifini, yarın grup toplantısının hemen ardından TBMM’ye sunacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu ama değişmeyi öğrenmeyi bildik, şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı, konutu devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyumlu içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız, bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkaracağız.”

KANUN TEKLİFİ YARIN TBMM’YE SUNULACAK

“Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan sonra TBMM’ye sunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi grubu eksiksiz, amasız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Saray’ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak? Türkiye’nin yaralarını bir bir kapatma konusunda yol arkadaşlarım benimle. Türkiye’nin çok kanayan yaralarını kapatma konusunda da biz daha cesur olacağız. Bundan en ufak şüphem yok. Bu zor ama zor olduğu kadar da hakiki olan yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum.”

Bakmadan Geçme