Bayburt'ta terziler ütüyü sobada ısıtıyor

CHP'li Abdurrahman Tutdere, Bayburt'ta elektrik faturalarına yetişemeyen terzilerin, ütülerini soba üzerinde ısıttığını savundu.

Bayburt'ta terziler ütüyü sobada ısıtıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Esnaf Masası Heyeti’nin Erzincan, Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt illerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ilgili bilgi verdi.

“TEDBİR ALMAZSANIZ VATANDAŞ SİZİ SANDIKTA CEZALANDIRACAK”

Söz konusu illerde esnafın büyük sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Tutdere, özellikle Bayburt’ta gördüğü manzaradan çok etkilendiğini ifade etti. Bayburt’ta elektrik faturalarına yetişemeyen terzi esnafının, ütülerini soba üzerinde ısıttığına şahit olduğunu dile getiren Tutdere,  “Bayburt'ta, hepimizin vicdanını kanatan başka bir olaya daha şahit olduk. Bayburt'ta bir terzi dükkânı. Yanan bir soba, sobanın üstünde bir ütü. Terzi esnafı, elektrik faturasının ağırlığından ve fahiş olmasından kaynaklı, ‘Artık biz, ütüyü fişe takamıyoruz, sobada ısıtıp malzemeleri bu şekilde ütülüyoruz.’ dedi. Bu fotoğraf, AKP iktidarının ekonomik politikalarının çöküş fotoğrafıdır. Bu fotoğraf, AKP iktidarının esnafı çökerttiğinin fotoğrafıdır. Bu ütünün sıcaklığı sandıkta sizleri yakacak. Eğer tedbir almazsanız, bu esnafın sesini duymazsanız, bu insanlarımızın mağduriyetine bir an evvel çözüm bulmazsanız, vatandaşımız sizi sandıkta mutlaka cezalandıracak; bunu bilesiniz. Biz sizleri uyarıyoruz, vatandaşlarımıza artık çile çektirmeye son verin, görevinizi yapın ve milletimizi bu mağduriyetten kurtarın.” dedi.

Bakmadan Geçme