Bakan Bozdağ'dan başörtülü öğrenci okula alınmadı iddialarına sert tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hatay'dan Eskişehir'e gelen depremzede öğrencinin başörtülü olduğu gerekçesiyle özel okula kaydının yapılmadığı iddialarına cevap verdi.

Bakan Bozdağ'dan başörtülü öğrenci okula alınmadı iddialarına sert tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatay'dan Eskişehir'e gelen depremzede aile, kızlarını bir özel okula yazdırmak istemiş ancak iddialara göre okul müdürü, ''Okulda hiç başörtülü öğrenci yok, zorlanırsın.'' demiş ve aileyi başka okullara yönlendirmişti. 

Bunun üzerine aile okul hakkında Eskişehir Valiliği'ne şikayette bulundu. 

Adalet Bakanı Bozdağ, sosyal medya hasabı üzerinden konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. 

Bozdağ, paylaşımında, ''Eğitim ve öğretim, kamu hizmetlerine girme ve siyasi faaliyette bulunma hak ve hürriyetlerini kullanmaları Anayasa ve kanunlara rağmen yıllarca haksız bir biçimde engellenen başörtülü kadınlara yapılan her türlü ayrımcılığı sona erdirdik, haksızlığı bitirdik, zulmü kaldırdık. Buna rağmen maalesef Eskişehir'de bir okul müdürü, kayıt için başörtüsünü çıkarmayı reddeden depremzede öğrencinin okula kaydını yapmamaya cüret etmiş. Bu hadise; hukuk tanımamazlıktır, haksızlıktır, ilkelliktir ve çağdaş yobazlıktır. AK Parti iktidarında hiçbir güç ve hiçbir kimse, başörtülü kadınların eğitim ve öğretim hak ve hürriyetini kullanmasını engelleyemez, başörtüsü zulmünü hortlatamaz, yeniden ikna odaları kuramaz, ilkel 28 Şubat zihniyetini uygulamaya koyamaz, yobazlığa cüret edemez." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme