Bahçeli: 'Kavala, Soros'un kuryesidir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Başkentimizin bombalandığı bir dönemin hemen sonrasında milli diriliş ruhu olarak doğmuştur."

Bahçeli: 'Kavala, Soros'un kuryesidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için açıklama yapan 10 büyükelçi krizini değerlendirdi. Bahçeli, “Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem zillet ittifakını dürte dürte harekete geçirmiş, ağız birliği halinde konuşmalarını dayatmıştır. Büyükelçiler, Türkiye’ye bir nevi muhtıra vermiştir. Ahlaksızlıktır, bağımsızlığımıza kumpastır, gayri kanunidir."dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Sorosçu’nun mahkemesi karara bağlanır ve hüküm verilirse önce cezasını Türkiye’de çekmesi sonra da vatandaşlıktan çıkartılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi artık zaruridir.” diyerek Osman Kavala davasına iilşkin tepkisini gösterdi.

Konuşmasının devamında geçmişte de kapatılmasını talep ettiği Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) hedef alan Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain varsa, nerede Türkiye’nin kuyusunu kazan biri varsa onun yanındadır. Anayasa Mahkemesi kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun? Terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Sözde hakimler gelsinler bunu külahıma anlatsınlar.” ifadelerini kullandı. 

Ayrıca MHP Genel Başkanı Bahçeli ABD ile ilgili açıklamalarda da bulunarak, “ABD, haydut devlet durumuna düşmek istemiyorsa ya paramızı ya da uçaklarımızı vermek durumundadır." dedi.

Bakmadan Geçme