Bahçeli'den AYM'ye 'Verdiği karar hukuk skandalı olarak anılacak'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin hesaplarındaki blokeyi kaldırmasını 'Hukuk skandalı' olarak değerlendirdi.

Bahçeli'den AYM'ye 'Verdiği karar hukuk skandalı olarak anılacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldi.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici blokeyi kaldırmasına sert tepki gösterdi.

"Anayasa Mahkemesinin HDP ile aldığı karar iflah olmaz gaflettir." diyen Bahçeli, “Bu hukuk skandalı olarak alınacak karardır. Bu karara oy veren mahkeme üyeleri vicdanların sözünü değil ihanetin sözünü dinlemiştir." diye konuştu.

“ŞU ANKİ TÜRKİYE’NİN MAHKEMESİ DEĞİL”

Bahçeli, Anayasa Mahkemesine "Anayasa Mahkemesi HDP’nin seçimlere girmesini kolaylaştırmış, tarafını belli etmiş, güvenilirliğine darbe vurmuştur. Bu mahkemenin Türkiye düşmanlarının sırtını sıvazlayan kahredici mevcut yapısı tasfiye edilmelidir. Şu anki Türkiye’nin mahkemesi değildir." sözleriyle ağır eleştiriler yöneltti.

Bahçeli, HDP'nin kendi adayını çıkarmak istiyorsa Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın buna uygun olduğunu belirtti.

"PARTİLERE VERİLEN ÖDENEK DEPREMZEDELERE VERİLSİN"

Partilere verilen seçim ödeneğinin depremzedelere verilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli "Son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan siyasi partilere her yıl hazineden ödenmek üzerine 5 binde 2'si oranında ödenek belirlenmektedir. Bu ödenek hazine yardımı yapılacak siyasi partiler arasında YSK tarafından ilan edilen oy oranlarına ilişkin bölüştürülmek suretiyle her yıl ödenmektedir. Bizim teklifimiz şudur, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimler için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin doğrudan depremden etkilenen illere ve vatandaşlara aktarılması düşünülmelidir. MHP bu feragata gönüllüdür. Diğer siyasi partilerden de hassasiyeti ümit etmektedir." diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI 14 MAYIS SEÇİMLERİNE HAZIR”

MHP ve Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerine tam olarak hazır olduğunu belirten Bahçeli şöyle kaydetti:

"Bizim başarımız demek mazlumların umudu demek. Ülkemizin yükselişi demektir. MHP ve Cumhur İttifakı milli bağımsızlığın gücü, birlik ve kardeşliğin güvenliğidir.

Türkiye'miz siyasi ve stratejik mahiyeti, tarihi nitelikte olan aynı zamanda sürekli akış halinde olan bir sürecin bir güzergahın tam ortasındadır. Bir yanda Cumhuriyetin 100 yılına yaklaşırken bu yıl dönümünün demokrasinin imkanıyla perçinlemenin çabasındayız.

Her vatandaşıma çağrımdır. Gelin bu haklı mücadeleye siz de dahil olun. İş birlikçilere, ruhunu satmış namertlere karşı bir olalım."

Bakmadan Geçme