Babacan'dan 'Başörtüsü Kanun Teklifi' ve 'Sansür Yasası' çıkışı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'başörtüsü kanun teklifi'nin eleştirildiği gün, 'Sosyal Medya Yasası'nın Meclis'e sunulmasının özgürlükçü bir tavır olmadığını savundu.

Babacan'dan 'Başörtüsü Kanun Teklifi' ve 'Sansür Yasası' çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ali Babacan Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği ‘başörtüsü kanun teklifi’ni eleştiren Cumhur İttifakı bileşenlerini, ‘Sansür Yasası’ diye nitelediği, ‘Sosyal Medya Yasası’nı Meclis’e sunmakla eleştirdi.

“HER ALANDA ÖZGÜRLÜKTEN YANA OL”

Söz konusu tavrın özgürlükçü olmadığını vurgulayan Babacan, ittifak bileşenlerine, “Sen özgürlükten yanaysan, her alanda özgürlükten yana ol.” diye seslendi.

Babacan, paylaşımında şu ifadelerde bulundu:

“Biliyorsunuz Türkiye’de başörtüsü yasayla sınırlanmadı. Olan biten, keyfî bir zulümdü, bir dayatmaydı. Aynı zamanda başörtüsü bu keyfî dayatmayla yüzleşilerek serbestleşmedi. Aksine, başörtüsü üstündeki baskıyı kaldıran iktidar, başka yaşam tarzlarını ötekileştirdi. İşte, şimdi ne yapıyor? Bugün, aynı gün, ‘Başörtüsü yasağını biz kaldırdık.’ diyor ama getiriyor, ‘Sansür Yasası’nı Meclis’e sunuyor. Sen özgürlükten yanaysan, her alanda özgürlükten yana ol. Böyle bir şey olur mu? Bu, özgürlükçü bir zihniyet değil arkadaşlar. Bakın, biz ideolojik devlet anlayışını aşıp eşit vatandaşlığı kazanamadığımız müddetçe bu nöbetleşe zorbalık devam eder bu ülkede. Tüm kazanımlar eksik kalır arkadaşlar. Onun için biz, bu meseleyi sahici, onarıcı bir yaklaşımla ele almak zorundayız.”

Bakmadan Geçme