Altılı Masa'da HDP krizi! İYİ Partili Ağıralioğlu açtı ağzını yumdu gözünü...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu Altılı Masa'daki HDP ittifakıyla ilgili "Kurulan masada bize pusu kurulmasından rahatsızız." dedi.

Altılı Masa'da HDP krizi! İYİ Partili Ağıralioğlu açtı ağzını yumdu gözünü...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu düzenlediği TBMM basın toplantısında konuştu.

Ağıralioğlu "Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Milletimizin ihtiyacı böyle olduğu için arz ediyorum. Hak sıkışmıştır, insaf sıkışmıştır, izan sıkışmıştır, gayret sıkışmıştır.

Uğruna mücadele ettiğimiz demokrasinin, ümitlerinin çalındığını düşündüğümüz milletimiz için tarihin bizi sıkıştırdığı yerde doğru kararların alınmasına çalışıyorum.

Kurulan masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Önce kazanamaz endişelerimiz vardı. İtiraz ettik. Kaybedeceksek, milleti duymak zorundayız dedik." diye konuştu.

Ağıralioğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"-50'yi 1 geçmek arzusuyla kazanma şehvetine kapılırsak, siyaset kirlenecek dedik.

-İktidar olmak için bakanlık dağıtmasını doğru bulmuyoruz dedik. Umut olarak kurulmuş masada, bu masanın bazı milletvekillerinin başka bir gündemin masası haline dönüştürüldüğünü gördüğümüz için konuştuk.

-Biz kimsenin mezhebine laf edecek kadar gönlü kararmış insanlar değiliz.

-Millet tercihi ile baş başa kalmamıştır. Tercih sıkışmıştır. Mutabakat diye başladığınız şeye sadakat göstermek zorundasınız. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız."

-Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Sandıkta yüzde 80'lerin konuşulması gerekirken, şimdi iktidarı matematiğe çevirdiniz. Cumhurbaşkanlığı masasını bölücülüğe pazarlık masasına çevirdiniz. Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu. Meral Akşener'in kaybetme endişesine küfür ediyorsanız, siz iktidara gelince ne yapacağı belli olmayan bir güce dönüşüyorsunuz. İyi parti ailesi bunca iftiranın altında 5 yılını geçirdi. Ana muhalefet partsinin kazanabiliriz duygusunun mimarı olan partiye 3 günde 30 yıllık küfür edildi. Siz bize parmak sallarken, tahammül seviyenizin olmadığını gösterdiniz. Ne dinimiz, ne meşrebimiz hiçbir şeyimiz kalmadı. Neymiş iktidarın trolleri varmış, siz kendi trollerinize bakın. Biz şimdi uyandık. 5 yıl sonra yanıldık demektense, şimdi söylemek daha iyi.

-Güçlendirilmiş Parlamenter sistem yerine, güçlendirilmiş, iyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli sunulmuş oldu.

-Herkesin eli belinde. Eli kalbinde olanlar lazım. Aynısının benzeri olduktan sonra iktidar olmamızın ne anlamı var.

-HDP açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmayacaklarını açıkladılar. Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım. Ancak Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz. Dolayısıyla ben HDP'nin bu iklimde, biizim oyumuza talip oluyorsunuz da bizimle niye muhatap olmuyorsunuz. Evet sizinle muhatap olmuyoruz. Siz problemli insanlarsınız. Ermeniler sözde soykırım mitinleri düzenler siz içindesiniz. PKK'yı lanetleyemezsiniz. Vatandaşlarımızı rencide etmeyeceğiz."

İKTİDARI MATEMATİĞE ÇEVİRDİNİZ

– Memleket mücadelesinde yüzde 75-80’lerin konuşulması gerekirken iktidarı matematiğe çevirdiniz. İktidarın yüzde 50’sinden 15-20 alamayan muhalefet, cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti.

– Siyaset, yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siz dün iktidar yaptı diye kızdıklarınıza, kendiniz de alet olup benzerseniz, o zaman iktidara gelmenizin ne anlamı var. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız mücadele etmenin ne önemi var. Ben bugün bu itirazları yapıyorum, sebebi şudur: 5 yıl sonra milletim bizi bağışla biz kandık dememek için söylüyorum.

– CHP’nin yaşadığı bu kazanabiliriz duygusunun en büyük mimarı olan bir partiye üç günde 30 yıllık küfür edildi. Siz elinize güç geçince bize ne yapacağınızı göstermiş insanlarız. Siz bize ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz andan itibaren bize parmak sallarken tahammül eşiklerinin olmadığını gösteren insanlarsınız.

– Adaylık oylamasında yoktum, Kemal Bey’in dayatılmasına itiraz ediyorum. Partim adına değil, kendi adıma konuşuyorum. Parti içi demokrasiyi kullanıyorum.

-Milletvekilliği Adaylık müracaatında bulunmadım.

-Haramla ve yalanla kazanmaktansa doğrulukla kaybetmeyi göze alırız.

-İtirazlarımın sonuçlarının İYİ Parti içinde bir bedeli olacaksa bu bedeli de ödemeye hazırım."

Bakmadan Geçme