Ali Babacan'dan iddialı çıkış

Katıldığı bir TV programında kendine yöneltilen soruları yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Biz bu işi kafaya koyduk. Seçimi alacağız." dedi.

Ali Babacan'dan iddialı çıkış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Dün akşam katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Seçimle ilgili iddialı konuşan Babacan “Biz bu işi kafaya koyduk. Seçimi alacağız. İnşallah Türkiye’de demokrasi kazanacak. Bunu da görecekler. Zaten görmeye başladıkları için bu panik hali var.” dedi.

“BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNUN TEK MAĞDURU ERDOĞAN MI?”

Başörtüsü sorununun Türkiye’deki ilk mücadelesini verenin halası Hatice Babacan olduğunu belirten Babacan "Döndü dolaştı Erdoğan’a mı kaldı? O, kızlarını yurt dışında okuttu, kendi ailesiyle ilgili sorunu bir şekilde aştı. Ama benim halam okuldan ihraç edildi. Kız kardeşlerim defalarca ceza yedi. Bunu ailece yaşamışız. Başörtüsü sorununun tek mağduru o mu? Çözümün tekeli mi olmak istiyor? Ne yapmaya çalışıyor? Bu milletin ortak sorunuysa, gelin, hep beraber çözelim. Bu modda olması lazım. Erdoğan şu anda başörtüsü üzerinden bir referandum istiyor. Çünkü milleti bölmek istiyor. Gerçek bölücülük bu. Birlik beraberlik istese böyle bir şey yapmaz. Gelin, neyse uzlaşalım der. Hiç kusura bakmasın. Bu ülkenin sorunları ya da bu ülkenin önemli konuları Erdoğan’ın tekelinde değil. Bu mesele (başörtüsü) hepimizin meselesi, tüm Türkiye'nin meselesi. Biz bunu Türkiye olarak çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BAHÇELİYE SORMAK LAZIM; BUGÜNE KADAR ÜLKE İÇİN NE YAPTIN?”

"Benim şöyle bir eserim var diyeceği ne var?" dediği Bahçeli için “Sayın Bahçeli’ye sormak lazım: Bugüne kadar ülke için ne yaptın? Hangi faydan dokundu? Merak ediyorum. Çıksın cevap versin. Her gün öfke, her gün nefret. İnsanlar bıktı.” diye konuşan Babacan Yıldız Yazıcıoğlu’nun engellenmesi için ise “Bugün Sayın Bahçeli’ye bir gazeteci sormuş. Bir siyasi partinin genel başkanının bir gazeteciyle konuşma tarzı… O tonda, o ifadede her şey var. Tehdit de var. Bir cümle deyip geçmeyin. Ama hepsi bitecek. İlk seçimde millet bitirecek. İfadesi enteresan. ‘İşine bak’ diyor. Halbuki Yıldız (Yazıcıoğlu) Hanım orada işini yapıyor, soru soruyor, gazetecilik yapıyor. Hepsini millet görüyor. Biraz daha sabır. Bütün bunların cevabını milletimiz verecek.” ifadelerini kullandı.

“SAKLADIKLARI NE VARSA MİLLETİMİZİN ÖNÜNE KOYARIZ”

Komisyon kuracaklarını aktaran Babacan sözlerini şöyle tamamladı:

“Hasar Tespit Komisyonu gibi bir komisyon kurmaya karar verdik. Devletin gerçek tablosunu, gerçek verileri bulma komisyonu. Seçimlerden hemen sonra gerçek rakamları öğreneceğiz. O kadar çok şey örtülüyor ki... Bunların hepsi ortaya çıkar. Devlette evrak kaybolmuyor, her şey iz bırakıyor. Şimdiye kadar sakladıkları ne varsa ‘Budur’ deriz, milletimizin önüne koyarız.”

Bakmadan Geçme