Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

'Altılı masada uzlaşma olmazsa cumhurbaşkanı adayıyım.' diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, adaylık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı adayı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayına dair önemli açıklamalarda bulundu.

“ALTILI MASAYA CUMHURBAŞKANI ADAYI İSMİ GELMEDİ”

“Altılı masada uzlaşma olmazsa cumhurbaşkanı adayıyım.” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, adaylık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayına dair önemli açıklamalarda bulundu.

“ALTILI MASADA UZLAŞMA OLMAZSA CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM”

“Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı hedefi için karar vermiş durumdayız ve ilkeleri belirlemiş durumdayız. Ancak Cumhurbaşkanı adayının isimleri ile ilgili henüz hiçbir somut isim altılı masaya gelmedi. İkili görüşmelerimizde tabi ki görüşülüyor. Dolayısıyla aday ile ilgili görüşmelerimiz bir süre sonra başlayacak. Bu görüşmelerin sonunda ortak aday belirlemenin önemli olduğuna inanıyoruz. Ama olur da altılı masa ortak aday belirleyemezse, mutabakata sağlanamazsa, o zaman Deva Partisi’nin genel Başkanı doğrudan cumhurbaşkanı adayıdır. Bizim önceliğimiz ve temel hedefimiz ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek ve adayımız ilk seçimde, ilk turda açık farkla kazanması. Çünkü yakın farkla kazanınca biliyorsunuz oyun yapıyorlar.” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN YÖNETİMLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ KIYMETLİ GÖRÜYORUM”

İsmail Küçükkaya'nın Kılıçdaroğlu'nun yönetim anlayışı ile ilgili sorusuna ise Babacan, şöyle yanıt verdi:

"Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili düşüncelerini çok kıymetli görüyorum. Onun her düşünceden ve örüşten insanın bir araya gelmesine dair fikirlerini çok kıymetli görüyorum. Altılı masadaki mutabakatımız da zaten bu çerçevede."

“GEZİ DAVASUYLA İLGİLİ MAĞDURİYETİM YOK”

Babacan, Gezi davasıyla ilgili ise, “Gezi davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok, mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki, geri çekeyim.” dedi.

“ŞU ANA KADAR ALTILI MASAYA HİÇBİR İSİM GELMEDİ”

Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu masaya şu ana kadar hiçbir isim gelmedi. İkili görüşmelerimizde ara ara bazı isimler gündeme geliyor. Ama kendi adıma söyleyeyim, kendim hiçbir genel başkana şu isim olsun ya da olmasın demedim. Çünkü erken olduğunu düşünüyorum. Biliyorsunuz, güçlendirilmiş parlamenter sistem anlayışımız var. 45 sayfalık metni imzaladık. Bu geçiş sürecinde ülkenin fiili bir parlamenter sistemle yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de çalışıyoruz, o çalışma bittikten sonra adayın konuşulmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. İşe göre insan mı, insana göre iş mi. Önce işi tanımlamamız gerekiyor.”

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK FAİZİ”

Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Babacan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“240 milyarlık faiz Cumhuriyet tarihinin en büyük faiz. Şu anda hazinenin borçlanan faizi yüzde 28. Yıl sonunda göreceğiz ki bu, 300 milyara kadar gidecek.”

“HAZİNENİN BORCU ESKİ PARAYLA 3 KENTRİLYON”

“Merkez Bankasına ehil ve dürüst bir kadroyu koyup enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapın deseydi bugün daha iyi olurdu. Çünkü işi bilmeyen bir kadroya talimatla iş yaptırdığınızda ülkenin geldiği nokta ortada. Ülke giderek borçlanıyor. 2018’den sonra patlamaya başlıyor. Yeni, parayla hazinenin borcu 3 trilyon, eski parayla kentrilyon. Katrilyondan sonra geliyor. Bütün gelecek nesillerin üzerine bu borç yıkılıyor.”

“ERDOĞAN’IIN EKONOMİYİ DÜZELTME İMKANI YOK”

“Erdoğan’ın Türkiye’nin ekonomisini düzeltme imkanı yok. Tek başına her yetki onda, yapabilseydi yapardı. İstediği kadar ek gösterge desin memura verilen zam, asgari ücret artışı, emekli maaşındaki artışın TUİK’in uydurma enflasyonu üzerinden verilen artış. Bütün toplumun alım gücü erimiş durumda.”

“2019’DAN BU YANA 111 DOLAR ÇALINMIŞ DURUMDA”

“Banknot makinesi çalışıyor, Merkez Bankası harıl harıl para basıyor ve bunlar karşılıksız para basıyorlar. Parayı ölçüsüz basarsanız; 2009’da 200 liramız 123 dolar ediyor, şimdi 12 Dolar. 2009’da 123 Dolarlık 200 TL’lik banknotumuz bugün 12 Dolara inmiş. Bu, bütün vatandaşımızın parasını çalmak demek. Yani 111 Dolar çalınmış durumda. Enflasyon en çok sabit gelirli ve dar gelirliyi vuruyor.”

Seçim için iki ihtimal görüyoruz; bu yılın Kasım ayı ve diğeri de normal zamanı. Erdoğan kendisiyle alakalı bir fırsat penceresi algılarsa erken seçim kararı alabilir ama diğer türlü zaten normal zamanında olacak. Biz Kasım’a da hazırız.

Bakmadan Geçme