Ali Babacan: 'Altılı masadan herhangi birinin hükümetin peşinden koşacak hali yok'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti ile ilgili sözlerine, 'Altılı masadan herhangi birinin hükümetin peşinden koşacak hali yok.' diye yanıt verdi.

Ali Babacan: 'Altılı masadan herhangi birinin hükümetin peşinden koşacak hali yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir televizyon kanalında gündeme dair gelişmeleri yorumlayan Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Endonezya dönüşü gazetecilere verdiği demeçte, “Temenni ederiz ki İYİ Parti altılı masayı terk etmek suretiyle yeniden gözden geçirir.” sözlerine yanıt verdi.

“ERDOĞAN BAZI PARTİLERİN TABANLARINA HİTAP ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı parti teşkilatlarının tabanlarına hitap etmeye çalıştığını söyleyen Babacan,  “Altı partiden herhangi birisinin parlamenter sistemin altına imza attıktan sonra dönüp dolaşıp gidip de şu andaki hükûmetin peşinden koşacak hali yok. Böyle bir şey işin tabiatında yok. Sayın Erdoğan bazı partilerin teşkilatlarına ve tabanlarına hitap etmeye çalışıyor.” dedi.

 “ALTILI MASA SAYIN ERDOĞAN’IN KORKULU RÜYASI HALİNE GELDİ”

Altılı masanın Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldiğini savunan Babacan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Altılı masa Sayın Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirip altı parti beraberce tüm politikalarda uzlaşarak seçimden sonra ülkeyi nasıl yöneteceğimizi ve neler yapacağımızı seçimden önce kararlaştırarak seçime doğru gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ortak adayımızla beraber iktidarı devralıp ülkeyi yöneteceğiz.”

‘ADAYIMIZI ÇALIŞMALARIMIZ BİTTİKTEN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ’

Babacan, cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak ise, “Biz cumhurbaşkanı adayına karar vermek için oturmuyoruz. Cumhurbaşkanı adayımızı çalışmalarımız bittikten sonra açıklayacağız. Geçiş sürecinin yol haritasını bitireceğiz. Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin programını bitireceğiz. Ondan sonra ortak adayı konuşmaya başlayacağız.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme