Aday açıklandı, ortalık karıştı: Ata ittifakında yol ayrılığı!

Doğru Parti, Ümit Özdağ'ın Genel Başkanı olduğu Zafer Partisi'nin öncülük ettiği 'Ata İttifakı'ndan ayrıldığını açıkladı.

Aday açıklandı, ortalık karıştı: Ata ittifakında yol ayrılığı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

Rifat Serdaroğlu, Zafer Partisi ve Adalet Partisi ile milletvekili seçimleri için ittifak kurma konusunda anlaşmaya varıldığını, fakat görüşme esnasında cumhurbaşkanı adayı gösterme konusunda mutabakat oluşmadığını dile getirdi. 

Serdaroğlu, Ata İttifakı'ndan ayrılma gerekçelerini şöyle aktardı:

"Doğru Parti olarak üçüncü bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmanın cumhur ittifakına hizmet edeceği ve partimizi bölen bir duruma düşüreceği inancındayız. İttifak görüşmelerinde bugüne kadar varılan ilkelerin dışında son anda cumhurbaşkanı adayı olarak Sinan Oğan’ın çıkarılmak istenmesi üzerine görüşmelerimiz bitmiştir. Doğru Parti olarak bu ittifakın içinde olmadığımızı yüce Türk milletine duyururuz.”

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi, Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi’yle ittifak yapmış ama Özdağ’ın CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a adaylık çağrısı yapması üzerine İnce, ittifaktan ayrıldığını belirtmişti.

Sonrasında Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nden oluşan ata ittifakının kuruluşu bugün kamuoyuyla paylaşıldı. Özdağ, cumhurbaşkanı adaylarının Sinan Oğan olduğunu duyurdu.

Bakmadan Geçme