Sırrı Sakık'tan Savcı Sayan'a zehir zemberek: 'İyi bir sınav verseydi Ağrı'dan aday gösterilirdi'

Ağrı'dan Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı olan, Ağrı Belediyesi eski Başkanı Sırrı Sakık, Savcı Sayan'ın İzmir'den milletvekili adayı gösterilmesini, başarısızlığının kanıtı olarak değerlendirdi.

Sırrı Sakık'tan Savcı Sayan'a zehir zemberek: 'İyi bir sınav verseydi Ağrı'dan aday gösterilirdi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Haberleri - Ağrı'dan Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı olan, Ağrı Belediyesi eski Başkanı Sırrı Sakık, Dokuz8 Haber'den Bekir Güneş'in yayınında, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden Savcı Sayan ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"ÇOK BAŞARILIYSA İZMİR'DEN SEÇİLECEK YERDEN ADAY OLMASI GEREKİRDİ"

Savcı Sayan'ın, başarılı bir aday olmadığı için kendi memleketinden değil de, İzmir'den seçilemeyecek bir bölgeden aday gösterildiğini savunan Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi çok başarılı bir belediye başkanıysa kendi kentinden aday olması gerekirdi. Veyahut da çok çok başarılıysa, çok da korunmak kurulacak noktadaysa İzmir'de seçilebilecek bir yerde aday olması gerekir Ama tam tersi seçilemeyecek bir yerden aday gösteriliyor ve belediye başkanlığı döneminde burada eğer iyi bir sınav vermişse burada olması gerekirdi. Ne yazık ki olmadı. Keşke olsaydı, keşke burada birlikte seçimleri halka karşı, zaman zaman çıkıp, tartışıp, konuşup, medeni bir şekilde böylesi birbirimizi ne derler saldırıp, iftiralar atmakla değil. Biz de yaptık, siz de yaptınız. Bizim bütçemiz neydi? Sizin bütçeniz neydi? Bizim bizim durumumuzdaki o dönemdeki belediye ne noktadaydı? Bugünkü belediye ne noktada? Bunu halkın karşısında tartışmaktan büyük bir keyif alırdık ama bu keyfi ne yazık ki bize Sayın Erdoğan yaşatmadı." 

"AĞRI BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA"

Ağrı Belediyesinin Türkiye'nin en yoksul kentlerinden olduğunu hatırlatan Sırrı Sakık, Ağrı Belediyesinin de Savcı Sayan yönetimiyle ciddi bir borç batağına sürüklendiğini öne sürdü.

"KAYYUM ATANDIĞINDA BELEDİYENİN 30 TRİLYON PARASI VARDI"

Kendi yönetimleri döneminde kayyum atandığında, Belediyenin 30 trilyona yakın parası olduğunu iddia eden Sırrı Sakık, şu ifadelerde bulundu:

"Geçmişten bugüne kadar gelin bir küçük araştırma yapın. Çok büyük tepkiler var. Çok büyük tepkiler var ve yoksul bir kent. Ve şu anda Ağrı Belediyesi o kadar büyük bir borç batağında ki ben eminim çok yakın bir tarihte kısa bir süre sonra, dokuz ay sonra biz Ağrı Belediyesi'ni alacağız. Burada yedi ilçe belediyesi var, yedisini de alacağız. Hepsini nasıl bir borç batağında olduğunu biliyoruz. Ama biz yaralarımızı saracağız. Ben gelip bu kentte belediyeyi aldığımda da çok ciddi bir borcu vardı. Borçları üç yıl içinde sıfırladık. Vallahi yüz elli trilyona yakın bir yatırım ve yerimize kayyum atandığında da otuz trilyon paramız vardı. Yani bu Ağrı halkının bize teveccühü, sevgisi çok şeffaf olmamızdı."

"ÖĞLEN YEMEĞİNİ BİLE BELEDİYEDEN YEMİYORDUK"

"Biz Ağrı'dan mesela belediyeden maaş bile almıyorduk. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bir gün bir öğlen yemeği bile belediyeden yemedik. Biz çok şeffaf bir belediyecilik yaptık. Ve büyük bir özveriyle ekibimiz, çalışma arkadaşlarımız hepsi çok büyük bir özveriyle bu işi sürdürdüler. Biz bu işi biliyoruz. Önümüzdeki dönem bir bataklığı devralacağız ama Ağrı halkına da boynumuzun borcu. Hem bataklıktaki o yaraları saracağız. İyi bir belediyeciliği bu Ağrı halkına armağan edeceğiz. Ağrı yoksul bir kent yani Türkiye'nin en yoksul kenti. Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne kadar bütün siyasetçiler geldiler, geçtiler. Hep yalan söylediler. Vallahi biz de tek bir şey söylüyoruz onlara hem belediye seçimlerinde bugün de aynı şey. Ne size yalan söyleriz, ne de paranızı çalarız. Biz size doğru olanı söyleriz, becerebileceğimizi, yapabileceklerimizi sizlerle sizlerle oturur, konuşuruz. Devasa yüz yıllık bir yarayı, yüz yıllık bir yoksulluğu tek başımıza aşabilme şansımızın olmadığını onlar da biliyorlar. Ama biz özgürlükler konusunda size öncülük edeceğiz, sizin özgür olmanız için ne gerekiyorsa onları yapacağız." 

Bakmadan Geçme