Şırnak'ta "Laiklik elden gidiyor" tartışması

Şrınak Cizre'de kurum temsilcilerinin de katıldığı 'Hafızlık Merasim Töreni'ne, CHP Şırnak İl Başkanlığı törene, "Laik bir devletiz." diyerek tepki gösterdi.

Şırnak'ta "Laiklik elden gidiyor" tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şırnazk Cizre'de dün Şırnak İl Müftülüğü tarafından Hafızlık MerasimTöreni düzenlendi.  CHP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Serdar Soysal, “Biz laik bir devletiz” sözleriyle, kamu kurum temsilcilerinin de katıldığı törene tepki gösterdi. 

Tören Cizre İlçe Stadyumu'nda düzenlendi. Öncesinde Cizre Kaymakamı Mehmet Tunç'un alanda incelemelerde bulunduğu törene, 200 hafızın yanı sıra, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Mantı, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Tunç, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca katıldı. 

Hafızların geçiş merasimi yaptığı ve mezuniyet belgelerinin kamu yetkilileri tarafından takdim edildiği törene, CHP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Serdar Soysal, "Laik devletiz." sözleriyle tepki gösterdi. 

İlçede daha önce de benzer olaylar yaşandığını söyleyen Soysal,  “Karşımızdaki partinin görüşü belli, kaymakamlık ve valilik onları elinde. Ancak unutmamak gerekir ki biz laik bir devletiz." dedi. 

Cizre Kaymakamı Mehmet Tunç, tören öncesinde Cizre Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Bakmadan Geçme