Şırnak'ta '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü' etkinliği gerçekleştirildi

Şırnak'ta '5 Haziran Dünya Çevre Günü' ve 'Türkiye Çevre Haftası' kapsamında '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü' etkinliği gerçekleştirildi.

Şırnak'ta '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü' etkinliği gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömer Kabak Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşe katılan Şırnak Valisi Osman Bilgin, dünya genelinde artan hava kirliliği ve gıda üretimdeki azalmanın insanları önemli krizlerle karşı karşıya getirdiğini söyledi.

Bu bakımdan geleceğe daha yaşanabilir bir çevre miras bırakabilmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Vali Bilgin, şöyle konuştu:

“ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR DÜNYA VE GELECEK BIRAKMALIYIZ”

"Sıfır atık projesi çok önem arz ediyor. Özellikle tükettiğimiz ve çöp olarak attığımız veya belediyelerin çöp toplama merkezlerine attığımız atıkları mutlaka ayrıştırmalıyız. Çünkü kullandığımız ve hoyratça tükettiğimiz malzemeleri sıfır atık bilinciyle kullanmazsak yarının geleceği olan çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakma şansı mümkün değil. O nedenle mutlaka bu konuda duyarlılık göstererek çocuklarımıza güzel bir dünya ve gelecek bırakmalıyız."

Bilgin, çocuklara küçük yaşlardan itibaren çevre bilincinin kazandırılması ve bunun bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Yürüyüşün ardından ilkokul öğrencileri müzik gösterisi sundu, şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Programa, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme