Şırnak'lı yazar Muhsin Asilkan'ın ikinci kitabı çıktı

Şırnak Silopi'de kıraathane işleten Silopi'li Şair-Yazar, 2003 yılında çıkardığı şiir kitabının ardından Gül-İz-Ar Roman kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Şırnak'lı yazar Muhsin Asilkan'ın ikinci kitabı çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şair Yazar Muhsin Asilkan 'Gül-İz-Ar' isimli romanında 1985 ile 1990 yılları arasında çocukluğunun geçtiği Cizre ile Bostancı köyünde yaşadığı olayları kaleme aldı.

Yazar Asilkan kitabıyla alakalı şunları söyledi,"Gül-İz-Ar isimli kitabı okuyan okurlarımızın kendinden izler, hatta çoğu zaman tamamen kendini bulacağına inanıyorum. Malum o yıllarda bölgemiz telefon ile elektrik ve video kasetleri ile yeni tanışmaya başlamıştı bende o çocukluk yıllarımda yaşadıklarımı kaleme almaya çalıştım. Temennim okurlarımın kendilerini bulacağı Gül-İz-Ar kitabını okumaları ve de bölgemizin hak ettiği şekilde anılmasıdır " Şiir ve şarkı sözlerim var diyen Şair-Yazar Asilkan en büyük hayalim bu yazmış olduğum romanın filmini çekmektir.

ŞAİR-YAZAR MUHSİN ASİLKAN KİMDİR?

1979 yılında Şırnak Silopi ilçesine bağlı Hezil ve Dicle nehrinin buluştuğu Bostancı köyünde dünyaya gelen Şair-Yazar Muhsin Asilkan çocukluğunu Şırnak’ın diğer bir ilçesi olan Cizre ile Silopi’de yaşamış ve sonrasında da da düzenli olarak köyde Kıraathane işletmesi açarak Bostancı köyünde yaşamaktadır.

Evli dört çocuk babası olan yazar İlkokulu Bostancı köyünde bitirdikten sonra lise eğitimini açık öğretimde tamamladı.  Şair-Yazar Muhsin Asilkan’ın 2003 yılında çıkarmış olduğu Ruken isimli şiir kitabının ardından Gül-İz-Ar isimli yeni kitabıyla okurlarıyla buluştu.  

Bakmadan Geçme