Şırnaklı kadınlar kızların eğitimine katkı sunacak

Şırnaklı kadınlar, kızların eğitimine katkı sağlamak amacıyla atık malzemeleri bin bir emek vererek çeşitli ürünlere dönüştürüyor.

Şırnaklı kadınlar kızların eğitimine katkı sunacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cizre Bırca Belek Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği tarafından  İçişleri Bakanlığına sunulan 'Geri Dönüşümün Külleri Şırnaklı Kadınların Ellerinde Canlanıyor' projesi onaylandı. Proje dahilinde Dernek üyeleri ve gönüllü kadınlar haftanın belirli günlerinde ilçedeki 5 atölyede karton, şişe, plastik kova, yün kumaş, ip gibi atıl ürünleri süs eşyaları ve örgü bebeklere dönüştürüyor.

40 KADIN PROJEYE DESTEK VERİYOR

Aile Destek Merkezinin (ADEM) Dağkapı, Yafes, Bırca Belek ve Stıya Zin şubeleri ile Dengbej Evi'nde usta öğreticiler, dernek üyesi usta öğreticiler ve kursiyerlerden oluşan 40 kadın gönüllü olarak projeye destek veriyor.

BİN ÜRÜN SATIŞA SUNULACAK

Proje kapsamında 3 ayda 250 ürün hazırlayan kadınlar aralık ayına kadar hazırlayacakları bin ürünü açılacak sergide satışa sunacak.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE KATKI SAĞLANACAK

Sergiden elde edilecek gelirle dar gelirli ailelerin ilk ve orta öğretim ile üniversitede okuyan kız çocuklarının eğitimlerine katkı sağlanacak.

PROJE 6 AYI KAPSIYOR

Cizre Bırca Belek Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Hatice Atan, İçişleri Bakanlığına sunulan ve onaylanan projenin 6 ayı kapsadığını söyledi.

Üç ayda 250 ürün hazırladıklarını ifade eden Atan, amaçlarının kız çocuklarının eğitimine katkı sunmak olduğunu belirtti. Atan, projenin örnek teşkil ettiğini ifade etti. Projeye destek veren kadınlardan Ayşe Salman, hem evinde hem de atölyede atık malzemeleri değerlendirdiğini belirtti.

Yün kumaşlardan çeşitli ürünler hazırladığını anlatan Salman, şunları söyledi:

"BÖYLE BİR PROJEDE OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

"Yetim kız çocuklarına ve üniversitede okuyan kız öğrencilere küçük de olsa bir katkı sunmak için bu ürünleri yapıyoruz. Böyle bir projede olduğum için çok mutluyum."

Semire Erdem ise elde edilecek gelirle kızların okumasına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirerek, boş vakitlerinde atık malzemeleri çeşitli ürünlere dönüştürdüğünü belirtti.

Erdem, "Bu ürünleri süs eşyası olarak insanlar evlerinin bir köşesine koyabilir. İnşallah amacımıza ulaşırız."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme