Şırnak'ta ekim yapmak isteyenlere arazi desteği sağlanıyor

Şırnak'ta, ekim yapmak isteyen herkese arazi desteği sağlanacağı açıklandı.

Şırnak'ta ekim yapmak isteyenlere arazi desteği sağlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Şırnak Valisi Osman Bilgin ve genç girişimci Mustafa Dündar’ın desteği ile Silopi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan seranın açılış programı gerçekleşti.

Programa katılan Şırnak Valisi Osman Bilgin konuşmasında, üretime çok önem verdiklerini ve bunun için fıstık ağacı ekimi yapmak isteyen herkese arazi tahsis edebileceklerini açıkladı.

Bilgin, ‘’Ülkemizde üretim alanında ciddi sorunlarımız var. Bunun için hep beraber çalışma yapmalıyız. Biz valilik olarak her türlü imkânı vermeye hazırız, yeter ki üretim olsun. Buradan herkese sesleniyoruz; Şırnak’ta ağaç fıstığı ekimi yapmak isteyen herkese büyük oranda destek sağlayacağız. Yeter ki üretim yapılsın. Gerekirse arazisi olmayanlara ekim yapabilmeleri için orman arazisi vereceğiz. Bakın burada küçük bir seranın açılışına geldik. Ama üretim yeri olduğu için çok önemsiyoruz. Küçük şeylerden büyük şeyler doğuyor. Bizim sizden beklentimiz önce kendinize sonra vatanınıza faydalı işler yapmanızdır.’’ dedi.  

Konuşmasının sonunda genç girişimci Mustafa Dündar’a katkılarından dolayı teşekkür eden vali Bilgin, Dündar’a plaket taktim etti. Program sonunda Bilgin, seranın ilk fidanını dikti.

,

Bakmadan Geçme