ŞIRGAY: "Gazeteci olmak muhalif olduğu siyasilere veya liderlere hakaret hakkı vermez"

Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (ŞIRGAY) başkanı Halil Coşkun Azizoğlu, 'Gazeteci olmak muhalif olduğu siyasilere veya liderlere hakaret hakkı vermez.' dedi.

ŞIRGAY: "Gazeteci olmak muhalif olduğu siyasilere veya liderlere hakaret hakkı vermez"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen günlerde katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf eden ve hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatılan Gazeteci Sedef Kabaş çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bu olay üzerine açıklama yapan Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (ŞIRGAY) başkanı aynı zamanda TİGAD Şırnak Temsilcisi Halil Coşkun Azizoğlu, “Gazeteci olmak muhalif olduğu siyasilere veya liderlere hakaret hakkı vermez.” dedi.

"BU DİL MESLEĞİMİZİ LEKELİYOR"

Kullanılan dilin mesleğe zarar verdiğini dile getiren Azizoğlu, “Bu dil ifade özgürlüğü değildir. Bu dil, özgürlük değildir. Hakaretin özgürlüğü olmaz. “Gazetecilik dili hakaret içermez. Bu dil, mesleğimizi lekeliyor. ” diye konuştu.

“BİR ÜLKENİN LİDERİNİ HEDEF ALAN BU DİLİ REDDEDİYORUZ"

Halil Coşkun Azizoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir ülkenin liderini veya başkanını sevemeyebilirsiniz hatta tahammül edemeyebilirsiniz. Buna kimse karışmaz; ama bu kişiye duyduğunuz kini kamuya açık bir yayında hakaret içeren ifadelerle dile getirirseniz bunun bir bedeli olacaktır. Gazeteciler olarak bir ülkenin liderini, Sayın Cumhurbaşkanını hedef alan bu dili reddediyoruz. Cumhurbaşkanını çok ağır imalarla seviyesiz bir şekilde aşağılamaya çalışan bu açıklamaları kınıyoruz.”

Son olarak gazetecilerin tutuklanmasını istemediklerine dikkat çeken ŞIRGAY Başkanı Azizoğlu , yargı kararlarına saygı duymakla birlikte tutuklama kararının ağır bir yaptırım olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme