Kızılay'ın anneleri ihtiyaç sahipleri için pişiriyor

Şırnak'ta Türk Kızılay'ın kadın gönüllüleri, her gün evlerinde pişirdikleri 3 çeşit yemeği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Kızılay'ın anneleri ihtiyaç sahipleri için pişiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte farklı mesleklerden bir araya gelen kadın gönüller, ramazan ayı boyunca her gün evlerinde pişirdikleri 3 çeşit yemeği, kırsal alanda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere götürüyor.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Şube Başkanı Muhittin Benek, ramazan ayı boyunca her gün gönüllülerin evlerinde pişirdiğini söyledi. Yardım faaliyetlerine ramazan öncesi başladıklarını ve ramazan ayı boyunca yardımların süreceğini aktaran Benek, "Ramazan öncesi acil 146 aileye nakdi yardımda bulunduk, 90 aileye alışveriş kartında bulunduk. Ramazan ayı içerisinde de aile başı 500 lira zekat vermek suretiyle yaklaşık 840 haneye nakdi yardımda bulunacağız. Bunun dışında 400 aileye gıda yardımında bulunacağız. Ayrıca 2 bin 600 çocuğumuzu da bayram arifesinde giydireceğiz. İslam İşbirliği Teşkilatı 2013 yılında ilan ettiği Yetimler Günü vesilesiyle 500 yetim çocuğumuza iftar verdik. Kızılay Şırnak Şubesi Gönülleri olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 

Bakmadan Geçme