Kemal Kılıçdaroğlu'dan Roboski ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyüne ziyaret gerçekleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Roboski ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabah saatlerinde Şırnak'a gelen Kılıçdaroğlu, vatandaş tarafından  “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu'nu Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Erdoğan Toprak ile birlikte CHP Şanlıurfa İl Başkanı Cihangir Bilin, CHP Hakkâri İl Başkanı Nazım Demir, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan karşıladı.

8 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombalamasında 34 kişinin öldüğü Roboski'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleriyle görüştü.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri, "28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18'i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım. Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme