Bu okulda öğrenciler üniversite sınavına sıra gecesi ile hazırlanıyor!

Şırnaklı lise öğrencileri üniversite sınavına düzenledikleri sıra geceleri ve çiğ köfte eşliğinde hazırlanıyor.

Bu okulda öğrenciler üniversite sınavına sıra gecesi ile hazırlanıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beytüşşebap ilçesine bağlı Kavaklı köyünde bulunan Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık süreçlerinde ihtiyaçları olan motivasyon öğretmenleri tarafından sağlanıyor. Öğretmenler, öğrencilerin moral ve motivasyonu yükseltmek amacıyla birçok faaliyet düzenliyor. Faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma, bağlama kursu, bilgi yarışmaları etkinliklerine bir de sıra gecesi eklendi. Sınava hazırlık süreci kapsamında 12’nci sınıf öğrencileri ve lise mezunlarına yönelik hafta içi ve hafta sonları gerçekleştirilen kursta ders bitimi öğretmenler tarafından çiğ köfte partileri düzenleniyor. Yapılış şekliyle neredeyse gerçeği aratmayan sıra geceleri, sınıfta serilen halılar üzerinde yapılıyor. Çiğ köfte yoğuran öğrencilerin etrafında toplanan arkadaşları, şarkılar söyleyerek eğlenmeye çalışıyor. Şanlıurfa’ya hasret öğrenciler, yetkililere çağrıda bulunarak tarihi şehre gönderilmelerini istiyor.

“ÖĞRENCİLER, ÇOK ÇABA SARF EDİYOR”

Okul müdürü Mesut Özdemir, öğrencilere yönelik birçok aktivite yaptıklarını ifade etti. 12’nci sınıf ve mezun olan öğrencilerin, burada hafta içi ve hafta sonları kurslara katılan öğrenciler olduğunu belirten Özdemir, hem sınavlarda başarı elde etmeleri için hem de okul ortamında güzel aktiviteler yapmak için çalıştıklarını söyledi. Kurslarda başarılı öğrenciler için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Özdemir, “Zorlu bir süreçten geçen öğrenciler için sıra geceleri düzenliyoruz. Mesai bittikten sonra Urfa yöresine benzer bir gece düzenledik. Yöreselimizi katmak istedik. İki ilin yöreselini yaşatmak istedik. Dışarıda kar ve buz var. Ama öğrenciler, çok çaba sarf ediyor. Okulumuzda bir kütüphane açmayı hedefliyoruz ancak kitap eksiğimiz var. Kütüphaneyi açacağımız bir yer var ancak bakıma ihtiyaç var. Yetkililerimiz bu konuda inşallah kütüphane açmamıza yardımcı olacaktır. " diye konuştu.

“KÜTÜPHANEMİZ YOK YARDIMCI OLMALARINI İSTİYORUM”

Öğrenci Nazar Özdemir, Şanlıurfa’ya özenerek bir etkinlik yaptıklarını belirtti. Bunu yaparken Şanlıurfa’yı gezmek istediklerini, oraları göremediklerini aktaran Özdemir, "Bu güzel etkinlikler bizim için çok moral oluyor. Sınavı kazanınca hukuk okumayı düşünüyorum. Hem yöremizi hem de Şanlıurfa yöresini canlandırdık. Okulumuz kırsal bir alanda olduğu için bilgisayar odamız yok, kütüphanemiz yok, yardımcı olmalarını istiyorum." dedi. Cahit Akkoş ise sınavlardan sonra haftada bir gün sıra gecesi düzenlediklerini kaydetti. Çok güzel vakit geçirdiklerini dile getiren Akkoş, çok ders çalıştıklarını, hafta sonlarında böyle etkinlik yaptıkları ifadelerinde bulundu. Yeter Aydemir’de sınava hazırlandıklarını, öğretmenlerinin sürekli yanlarında olduğunu, destekçi olduklarını ve çalışmalarında güzel mesafe kat ettiklerini belirtti. Küçüklükten beri hayalinin Hacettepe Üniversitesi hemşirelik bölümünü kazanmak olduğunu kaydeden Aydemir, çok araştırdığını, sıra gecesi sonrası tekrar sınavlarına çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme