Sinan Oğan medya ambargosunu protesto etti

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, kendisine uygulandığını iddia ettiği medya ambargosunu, TRT Genel Müdürlüğü, RTÜK ve Demirören Haber Ajansı önünde protesto etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sinan Oğan medya ambargosunu protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“VATANDAŞLARIMIZIN VERGİLERİNİ ALAN TRT”

Önce TRT önüne giderek basın açıklamasında bulunan Oğan, halkın TRT’ye vergi verdiğini hatırlatarak, kendilerine uygulanan medya ambargosunun devam etmesi durumunda her gün gelip TRT önünde açıklama yapacağını duyurdu. 

“MİKROFONU HAVADA TUTMAKTA ZORLANIYORLAR”

Oğan, TRT önünde yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
“TRT bize çok yer vermiyor. Onun için bugün burada sözümü çok uzatmayacağım. Basın mensuplarını da yorumlayacağım. Arkadaşlarımız burada görüyorum ki mikrofonu havada tutmakta zorlanıyor. Zor şartlarda yayın yapıyoruz. Biz buradayız! TRT biz buradayız!. Sayın Genel Müdür, bugün itibariyle biz buradayız! Fazla bir şey istemiyorum. Eğer özgür ve eşit bir şekilde yayınlarınızda bize yer vermezseniz, muhabirleriniz bizim çalışmalarımızı takip etmezse söz veriyorum her gün gelip buradan konuşma yapacağım. TRT bizlere eşit bir şekilde yer vermediği sürece protestoyu sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın vergilerini alan TRT devlet kanalı olduğunu ya hatırlayacak ya hatırlayacak. Sırada kim var? Şimdi sırada RTÜK var, Sırada CNN Türk var bekle CNN Türk, sırada siz varsınız ve geliyoruz. Ekranlarınızı bize kapattığınız için birazdan geleceğiz.”

“YSK’NIN İLAN ETTİĞİ SİNAN OĞAN’I ADAYDAN SAYMIYOR MUSUNUZ?”

Ardından RTÜK önüne giderek açıklamada bulunan Oğan, RTÜK’e görevinin tüm kanallara eşit davranıp davranmamak olduğunu sordu. 

“BÜTÜN TARAFTARLARIMI RTÜK ÖNÜNE YIKACAĞIM”

Daha önce de RTÜK önüne gelerek açıklamada bulunduğunu hatırlatan Oğan, “Buradan sizi ikinci defa uyarıyorum. RTÜK önüne bütün taraftarlarımı önünüze yıkacağım.” dedi. 

“SİZE GÖREVİNİZİ HATIRLATACAĞIM” 

Oğan, RTÜK önündeki açıklamasında ise şunları dile getirdi:
“RTÜK yasası ortada ve RTÜK başkanı yasayı uygulamıyor. Buradan soruyorum RTÜK başkanına. Sayın başkan, 111.500 vatandaşın imzasını siz imzadan saymıyor musunuz? YSK’nın cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği Sinan Oğan'ı adaydan saymıyor musunuz? Televizyonlara yetkinizi kullanarak neden Sinan Oğan'a yer vermediğinizi söylemiyorsunuz? Allah’tan korkun. Allah’tan korkun! Sizin göreviniz TV kanallarının yayınlarını alıp önünüze koyup herkese eşit davranılmasını sağlamak değil mi? Neden görevinizi yapmıyorsunuz?  Devletin TV’si TRT neden bizim hiçbir yayınımıza hiçbir çalışmamıza yer vermiyor? Daha önce geldik burada Sn. Özdağ ile beraber görevinizi yapmaya devam ettik. Siz görevinizi yapmıyorsunuz. RTÜK görevi TV’lere cevap yazmak, TV’leri kararmak değil sadece. Burada sizin bu adil olmayan hukukunuzdan mağdur olan kanallar da bize mikrofon uzatmış. Onların ekranını karartmasını biliyorsunuz da Sinan Oğan’a yer vermeyen kanallara uyarı yapmayı bilmiyorsunuz. Bu ülkede adalet, eşitlik yok mu? Neden Sinan Oğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı çalışmalarına yer vermiyorsunuz? Buradan sizi ikinci defa uyarıyorum. RTÜK önüne bütün taraftarlarımı önünüze yıkacağım. Her gün görevinizi size hatırlatacağım. Hangi görüşten olursa olsun insanları her gün RTÜK'ün önüne davet edeceğim. Ellerin ve mikrofonları alacaklar ve sizlere görevinizi hatırlatacaklar.”

“DEMİRÖREN GRUBUYLA İLK KEZ KARŞILAŞIYORUM”

TRT ve RTÜK’ün ardından, Demirören Medya Grubu’nda açıklama yaptığını belirten Oğan, bu sayede CNN Türk ve Doğan Haber Ajansı ile ilk defa karşılaştıklarını ve protestoları ile Demirören Medya grubunda ilk defa yer aldıklarını sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme