• Haberler
  • Şırnak
  • Silopi'de okul bahçesinde yetiştirilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Silopi'de okul bahçesinde yetiştirilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde okulun bahçesinde Ata tohumu ile yetiştirilen tarım ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Silopi'de okul bahçesinde yetiştirilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çukurca Ortaokulu tarafından yürütülen ‘Gap Yeşil İnovasyon ‘ projesi kapsamında öğrencilerin okul bahçesinde Ata tohumu ile yetiştirdikleri sebzeleri, ihtiyaç sahibi ailelerle dağıtılıyor

Okul bahçesinde kullanılmayan alanı değerlendiren öğretmen ve öğrenciler, tel örgü ile çevreledikleri 600 metrekarelik alanı bostana dönüştürdü. İlkbahar mevsimiyle fideleri yeniden toprakla buluşturan öğretmen ve öğrenciler, bir süre bostanın bakımını yaparak ürünler yetiştirdi. Bahçede yetişen domates, salatalık, biber, soğan, fasulye gibi ürünler toplanarak, okul çevresinde tespit edilen ihtiyaç sahiplerine öğrenciler tarafından ulaştırılıyor.

“ÜRÜNLERİ TEK TEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORLAR”

Konu hakkında açıklamada bulunan Çukurca İlk Ortaokulu Müdürü Sekvan Yel tarım alanı oluşturmak okulun atıl durumda bulunan alanı toprak ilavesi yaptıklarını söyledi. Müdür Sekvan Yel, “Topraklarımızı düzelterek köyden almış olduğumuz Ata tohumlarını ekerek öğrencilerimizde beraber sebze bahçesini yaptık. Bahçemizde Biber Patlıcan Salatalık ve benzeri bir sürü sebze çeşidimiz var. Hafta sonu kurslarına gelen öğrencilerimiz öncelikle yetişen ürünlerini hasadını yapıyorlar. Daha sonra bu ürünleri poşetleyerek tek tek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıyorlar. Bu şekilde öğrencilerimiz toprakla buluşuyorlar ve işi daha zevkli ve eğlenceli hale getiriyorlar.” diye konuştu.

Öğrencilerden Berivan Atilla ise okulda eğitim gördüklerini boş vakitlerinde ise toprakla buluştuklarını ve bundan çok mutlu olduklarını söyledi

Bakmadan Geçme