• Haberler
  • Siyaset
  • Selahattin Demirtaş: "Seçimi ertelemek siyasi darbe olur"

Selahattin Demirtaş: "Seçimi ertelemek siyasi darbe olur"

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim ertelenmesine dair söylemlerle ilgili, "Seçimi ertelemek siyasi darbe olur." dedi.

Selahattin Demirtaş: &quotSeçimi ertelemek siyasi darbe olur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci Fatih Altaylı'nın seçim tarihi ile ilgili tahmininin ardından, siyasiler de seçimin ertelenip ertelenmeyeceğine dair açıklamalarda bulunmaya başladı. 

TBMM 22'nci dönem Başkanı Bülent Arınç'dan sonra seçimlere dair bir açıklama da, HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'dan geldi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, anayasaya göre seçimlerin yalnızca savaş durumunda ertelenebileceğini belirten Demirtaş, şu şartlarda seçim ertelemenin siyasi darbe olacağını ifade etti. 

"SAVAŞ HALİ KARARIYLA ERTELENEBİLİR"

Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gelen bilgilere göre, herkes felakete yoğunlaşmışken bir grup hukukçuya, seçimlerin ertelenmesi için çalışma yapılması talimatı verilmiş. Bir kez daha, oldu bitti yaparak Anayasa'yı yok saymaya hazırlanıyorlar.Seçimler, Anayasa'nın 78. maddesine göre sadece TBMM'de ve resmen ilan edilmiş savaş hali kararıyla ertelenebilir. Bunun istisnası yoktur. TBMM'yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur. Anayasal suç olmasına rağmen seçimler bir kez ertelenirse bunun önü açılır ve kimse Yüksek Seçim Kuruluna bir daha seçim kararı aldıramaz. Deprem felakettir, diktatörlüğe geçiş için "Allah'ın lütfu" değildir. Halk buna izin vermez, nokta."

Bakmadan Geçme