• Haberler
  • Kars
  • Selahattin Demirtaş ortak aday dedi... Pervin Buldan kendi adayları ile seçime gireceklerini işaret etti

Selahattin Demirtaş ortak aday dedi... Pervin Buldan kendi adayları ile seçime gireceklerini işaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars'ta yaptığı açıklamada, HDP'nin kendi adayıyla seçime katılacağını söyledi. Demirtaş orta aday vurgusu yapmıştı.

Selahattin Demirtaş ortak aday dedi... Pervin Buldan kendi adayları ile seçime gireceklerini işaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kars HDP il örgütü 4’üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. 

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuşan Buldan, hapiste yatan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın geçen günlerde Twitter hesabından yaptığı ortak aday paylaşımının aksine, seçime kendi adayları ile gireceklerini ifade etti. 

Yakın zamanda adayla ilgili paylaşımda bulunacaklarını belirten Buldan, “Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek. Bizim ne Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız elbette ki var. Bu ilkesel yaklaşımlarımızı zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, zamanı geldiğinde müzakere edebiliriz, zamanı geldiğinde diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere gitmektir." diye konuştu.

Bakmadan Geçme