Seçim tarihi netleşti: 14 Mayıs

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce işaret ettiği üzere seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını ifade etti.

Seçim tarihi netleşti: 14 Mayıs
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihinin 14 Mayıs'ta olacağını yeniledi.

10 MART'TA SEÇİM TAKVİMİ BELİRLENECEK

10 Mart'ta seçim takvimiyle ilgili karar alınacağını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Gündem sapmasına yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması, ülkenin seçim süreci tartışmalarından bir an önce çıkması şarttır. Seçimler daha önce açıkladığımız 14 Mayıs tarihinde yapılacak. Seçim sürecindeki gündemimiz yine deprem olacaktır. Ülkemizin bir bölümü yıkılmış,10 milyona yakın insan evinden olmuşken siyasi çekişmelerle, kavgalarla örülü bir seçim kampanyası yapmayı içimize sindiremiyoruz. Depremin ilk gününden itibaren asla siyasi tartışmalara girmedik. Söylenen her şeyi not ettiğimizi belirtmekle yetindik. Milletimizi devletimize karşı tahrik edenleri de, insanımız can derdindeyken mal bölüşümü derdine düşenleri de, her şeyi not ediyoruz. Depremzedelerimizin yaralarını sarıp yüzlerini güldürene kadar bu notları tutmayı sürdüreceğiz. Ülkemiz yeniden normal gündemine döndükten sonra da herkese hak ettiği muameleyi göstereceğiz. O güne kadar da, depremzede vatandaşlarımıza olan hürmetimiz gereği başka bir tartışma ile meşgul olmayacağız." 

CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ YAYINLANACAK

10 Mart Cuma günü seçim takvimiyle ilgili karar alacaklarını belirten Erdoğan, 11 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından seçim takvimi ile ilgili hususların netleşeceğini kaydetti. Erdoğan, 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem nedeniyle şehirlerinden ayrılmak zorunda kalan depremzedeler için de kendilerine sağlanan seçmen hakkından mahrum kalmayacakları bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi de yayınlayacaklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme