• Haberler
  • Kars
  • Sarıkamış Ekspresi Ankara'dan yola çıktı... Mete Gazoz da trende

Sarıkamış Ekspresi Ankara'dan yola çıktı... Mete Gazoz da trende

Tokyo 2022 Olimpiyatları Bireysel Okçuluk şampiyonu Mete Gazoz'un da içinde olduğu 'Sarıkamış Ekspresi', şehitleri anmak için Ankara Garı'ndan yola çıktı.

Sarıkamış Ekspresi Ankara'dan yola çıktı... Mete Gazoz da trende
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarıkamış Ekspresi, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 50 genç ve milli sporcularla birlikte Ankara Garı'ndan Kars'a doğru yola çıktı. 

Yolculuk öncesinde açıklamada bulunan Bakan Kasapoğlu, “Gençlerimiz, sporcularımız, sanatçı dostlarımız ve kültür insanlarımızla beraber bir kültür yolculuğu yapacağız. Yozgat, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve nihayetinde Kars’ta yolculuğumuzu nihayetlendireceğiz. Kültür sohbetleriyle, tarih dersleriyle illerimizle ilgili şehir sohbetlerimizle inşallah dolu dolu kültür yolculuğu gerçekleştireceğiz. Bu hepimiz için inanıyorum ki unutulmaz anılara vesile olacak.” dedi. 

Tokyo 2022 Olimpiyatları Bireysel Okçuluk şampiyonu Mete Gazoz ise, “Şu an heyecanlıyım ve bir beklenti içerisindeyim. Tahminimce çok güzel bir yolculuk olacak. Şehitlerimiz anmak için orada olmak çok güzel bir şey” ifadelerini kullandı.
“Manevi olarak besleneceğim bir seyahata çıkıyorum."
diye konuştu. 

Türk serbest dalışçı sualtı hokey oyuncusu Şahika Ercümen de yolculardan. Ercümen, “Yaklaşık 24 saat sürecek ve sonunda da Sarıkamış şehitlerimiz için bir yürüyüşe gideceğiz. Benim için çok anlamlı. Bugün belki antrenmanı kaçıracağım ama manevi olarak çok besleneceğim bir seyahata çıkıyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her sene düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri, 6-8 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış’ta düzenlenecek. Sarıkamış Ekspresi ile yola çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki 50 genç, Sarıkamış şehitlerinin 108’inci yıldönümünde 3 gün sürecek etkinliklerle şehitleri anacak. Etkinliğin son gününde ise “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’nda binlerce genç, ‘’Biz hep aynı izdeyiz’’ sloganıyla şehitler için yürüyüş düzenlenecek.

Bakmadan Geçme