Sakın satın almayın imha edin uyarısı yapıldı!

Fransa'da 6 çeşit peynirde listeria bakterisinin tespit edilmesiyle Fransa hükümetine ait Rappel Conso internet sitesi tüketicilerden ürünleri iade etmesini istedi.

Sakın satın almayın imha edin uyarısı yapıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa’da hükümete bağlı Rappel Conso adlı internet sitesinde, Lactalis süt ürünleri şirketinin ülkenin Livarot kentindeki fabrikasında üretilen Normanville ve Graindorge markalarına ait 6 çeşit peynirde listeria bakterisi tespit edildiği açıklandı. Rappel Conso sitesi tüketicilerden, ülke genelinde onlarca zincir markette 15 Mart’tan bu yana satılan 6 çeşit peyniri satın almamalarını, aldıkları peynirleri imha etmelerini ya da iade etmelerini istedi.

8 HAFTAYA KADAR KULUÇKA SÜRESİ VAR

Rappel Conso internet sitesinde yapılan açıklamada, "Bu ürünleri tükettikten sonra ateşi, baş ve vücut ağrısı şikayeti olan kişilerin doktorlarına danışmaları ve bilgi vermeleri rica olunur. Hamile kadınlar, bağışıklığı zayıf kişiler ve yaşlılar özellikle dikkatli olmalıdır. Listeriosis ciddi olabilen ve 8 haftaya kadar kuluçka süresi olan bir enfeksiyondur." ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme