Twimdemic pandemi geliyor

ABD'de uzmanlar Kovid-19'un yanı sıra grip mevsimi konusunda uyararak,  iki salgının aynı anda yaşanabileceğini belirtti.

Twimdemic pandemi geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyada 2019 yılında hayatımıza giren Kovid-19 salgını nedeniyle can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Yapılan aşılara, alınan tedbirlere rağmen ise vaka sayıları da gün be gün artış gösteriyor. Dünya genelinde 4 milyon 800 binden fazla kişinin ölümüne neden olan hastalık, 250 milyondan fazla kişiye bulaşmış durumda. Uzmanlar geçen yıl , grip vakalarının neredeyse hiç görülmediğini,  bu yıl ise çift aşılama ile, maske ve sosyal mesafeden uzaklaşma olduğunu ve bu durumdan dolayı grip vakalarında artış gözlemlendiğini belirtti.

Bunun üzerine, uzmanlardan uyarı gecikmedi. ABD’li uzmanlar, ‘Twimdemic’ (çift pandemi) konusunda uyardı. Özellikle Amerika’da ki hastanelerde bulunan oksijen cihazları başta olmak üzere tıbbi malzemelerin de bu kış yetmeyebileceği uyarısında bulunuldu. Diğer yandan grip ve Kovid-19 vakalarının birlikte seyretmesi durumunda doktor ve sağlık çalışanlarının da yükünün artacağı belirtiliyor

Uzmanlar bu kış  ‘çift pandemi’ dönemini hasarsız atlatabilmek adına ‘aşı olun’ çağrılarını sıklaştırdı.

Bakmadan Geçme