Suriye'de alarm verdi: kolera artıyor!

Suriye'de son dönemde görülmeye başlanan ve giderek artan kolera vakalar 13 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de alarm verdi: kolera artıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şiddetli ishal ve kusmalarla kendini gösteren kolera, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki ve rejim kontrolündeki bölgelerde hızla yayılıyor. Vakalar en çok Halep, Deyrizor ve Rakka illerinde görülürken bulaşıcılığı yüksek hastalığa diğer bölgelerde de rastlanmaya başlandı. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, salgının tehlikeli boyutlara ulaşmasından endişe ediliyor.

VAKA SAYISI 53'E YÜKSELDİ

Halep'te 10 Eylül'de 15 vakanın doğrulanmasının ardından, kolera salgını olduğunu ilan eden Esed rejiminin sağlık bakanlığı, bu hastalığa ilişkin son verileri paylaştı. Rejimin ajansı SANA'nın haberine göre, rejim kontrolündeki bölgelerde hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı 7'ye, vaka sayısı 53'e yükseldi.

ŞAM'DA TEYAKKUZA GEÇİLDİ

Rejimin kontrolündeki bölgelerde en çok vakaların görüldüğü il Halep olurken başkent Şam'daki sağlık kuruluşlarının, hastalığa karşı teyakkuza geçtiği açıklandı.

Rejimin açıkladığı verilere göre Halep'te 22, Haseke'de 13, Deyrizor'da 10 Lazkiye'de 6 Şam'da ise 2 vaka tespit edildi.

Yerel ağların haberine göre, YPG/PKK işgalindeki bölgelerde 10 günde yüzlerce vaka tespit edildi, hastalık nedeniyle en az 6 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan ülkenin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde ise kolera vakasına rastlanmadı.

Bakmadan Geçme