Sonunda bulundu ! Koronavirüsten 8 saat koruyor

Finlandiyalı bilim insanları, koronavirüsün tüm varyantlarına karşı  8 saat boyunca etkisiz hale getirilen bir burun spreyi geliştirdi. 

Sonunda bulundu ! Koronavirüsten 8 saat koruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Finlandiya'daki Helsinki Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından geliştirilmekte olan tedavi, titizilikle yürütülen laboratuvar çalışmaları neticeisnde koronavirüs enfeksiyonunu sekiz saate kadar bloke etti.
Bilim insanları, burun spreyinin bağışıklığı baskılanmış hastalar ve Kovid-19’a karşı ciddi güvenlik açıkları olan diğer kişiler tarafından kullanılmak üzere tasarlandığını belirtti.

TÜM VARYANTLARA KARŞI İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERDİ

Yine yapılan araştırmalar neticesinde geliştirilen spreyin, koronavirüsün burunda çoğalmasını engelleyerek çalıştığı ve Omikron'a karşı daha az etkili olan popüler monoklonal antikor tedavilerinin aksine, tüm varyantlara karşı iyi performans gösterdiğinin belirlendiği açıklandı.

"AŞI DEĞİL, AŞI İÇİN TAMAMLAYICI"

Helsinki Üniversitesi'nde virolog ve çalışmanın baş yazarı olan Kalle Saksela, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Burun spreyi koruyucu bir tedavi yöntemidir. Ancak, bu bir aşı değildir ve aşılara alternatif olması amaçlanmamıştır. Daha ziyade yüksek riskli durumlarda aşılanmış bireylere ve özellikle bağışıklığı baskılanmış kişilere ek koruma sağlamak için aşılamayı tamamlamak içindir. Örneğin, immünosupresif tedavi görenlere uygulanabilir.” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme