'Sen ne biçim doktorsun.' dedi ve saldırdı

Türkiye'de sağlıkta şiddet dur bilmiyor. Kayseri'de bir kişi, 'Sen ne biçim doktorsun.' diyerek, bir aile hekimine saldırdı.

'Sen ne biçim doktorsun.' dedi ve saldırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En son olay Kayseri’de bir aile sağlığı merkezinde gerçekleşti. Olay bugün sabah saatlerinde Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Hacı Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi.

ZORLA İLACI DEĞİŞTİRMEK İSTEDİ

35 yaşındaki H.Ö., Hacı Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi’ne gelerek, Aile Hekimi Celal Naci Gökçınar’dan antibiyotik yazması isteminde bulundu. Gökçınar’ın birkaç gün önce farklı bir antibiyotik reçete edilmesi nedeniyle ilacı yazamayacağını söylemesi üzerine H.Ö. sinirlenerek önce eczanede sonra da tekrar aile hekimliğinde olay çıkardı.

HEKİM ÇENESİNDEN VE BOYNUNDAN YARA ALDI

Olayla ilgili olarak Bülten TV’ye konuşan aile hekimi Celal Naci Gökçınar, şunları söyledi:

“Şahıs geldi ve birkaç gün önce çocuğunu diş hekimine götürdüğünü, orada kendisine bir antibiyotik yazıldığını, eczanenin kendisine muadil ilaç vermek istediğini, kabul etmediği için ilacı değiştirmek istediğini söyledi. Bana yanlış ilaç dedi ve başka ilaç yazmamı istedi. Ben de sistemden diğer ilacın göründüğünü ve alamayacağını söyledim. Bizden çıktıktan sonra eczaneyle kavga etmiş, sonra tekrar bana geldi. Ben de alamazsınız dedim. Sonra, ‘Sen ne biçim doktorsunuz.’ dedi. Eşim de yan masadaydı. Çevreyi tekmelemeye başladı. Ben de eşim olduğu için kucakladım dışarı çıkardım. O esnada arbede başladı, kapının pervazı falan kırıldı. Ben de çenemdeki implanttan ve boynumdan yara aldım.” dedi.

Gökçınar şahıs hakkında beyaz kod verdi, ayrıca şahıs hakkında yönetici hekim tarafından kamu malına zarar vermekten dolayı adli işlem başlatıldı.

Bakmadan Geçme