Sağlık Bakanlığından depremzede çocuklara özel uygulama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremzede çocuklara ruh sağlığı desteği hizmeti için 'Özel Çocuklar Destek Sistemi' uygulamasının faaliyete geçtiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığından depremzede çocuklara özel uygulama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından 'Özel Çocuklar Destek Sistemi' uygulamasını kullanıma sunduklarını açıkladı.

Koca, uygulama hakkında şu bilgilere yer verdi:

"Mobil telefonlara uygulama olarak indirilebilen 'Özel Çocuklar Destek Sistemi' uygulamamızla depremzede çocuklarımıza, gençliğe yeni adım atan arkadaşlarımıza ruh sağlığı destek hizmeti sunuyoruz. Uygulama 14 Şubattan beri aktif.

Uygulamada 7/24 görevli operatörler, gönüllü Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı uzmanlarına randevu oluşturmakta ve randevu saatinde görüntülü görüşme sağlanmaktadır. Kurulan sistemle depremzede çocuklarımızın aynı hekimden uzun süreli destek alması mümkün.

Ayrıca, sahadaki Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı uzmanı hekimlerimiz gerekli durumlarda yüz yüze görüşme yapmakta, ilaç ihtiyaçları Bakanlığımızın saha ekiplerince karşılanmaktadır.

Sistemde, çocuk ve gençlerimizi dinlemeye hazır 254 gönüllü hekimimiz var. Sayıları artacak. Acıların derinleşmesine izin vermeden yapılacakları yapmalıyız. Depremzede çocuklarımızın yakınları, gençler… Uygulamayı indirip operatörden randevu alın. Bu hepimize iyi gelecek."

Apple store: https://apps.apple.com/app/id1506741875

Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.ozelcocuklardestek

PDF yardım linki: https://shgmnadirdb.saglik.gov.tr/Eklenti/45095/0/ocds-deprem-yardimpdf.pdf

Bakmadan Geçme