Sağlık Bakanı Koca: "İlaçtaki sorunları çözeceğiz"

Son dönemde bazı ilaçlara erişimde yaşanan sorunları değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlaçtaki sorunları çözeceğiz."dedi.

Sağlık Bakanı Koca: "İlaçtaki sorunları çözeceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı dün gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, son günlerde birçok ilaca erişim sorunu yaşanmasıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

"SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"

Sorunun artan maliyetler ve hasta sayısından kaynaklandığını söyleyen Koca, "Gündemimizdeki en önemli konu bu. Sorunları çözeceğiz. Maliyetler arttı. Bu dönemde hasta sayımız ve reçete sayımız yüzde 40 oranında arttı. Dolayısıyla bu dönemde hasta yoğunluğu, reçete sayısının fazlalığı, belli ilaçlarda tüketimin yoğunluğu, ayrıca dünyada hammadde sorununun varlığı önemli bir neden." dedi. 

"YILDA BİR KEZ ZAM DOĞRU DEĞİL"

Öte yandan ilaç fiyatlarında yılda bir kez zam olmasının doğru olmadığını da dile getiren Bakan Koca, "Belli dönemlerde en az iki kez olması gerektiği kanaatindeyiz. Şubat döneminde yapılacak bir önceki yılın euro kuru ortaklaması üzerinden zam beklentisi bu sorunu daha da artırıyor. Dolayısıyla bizim buna farklı bir yaklaşım getirerek olayı çözecek tedbiri hızla devreye almamız gerekiyor. Bu döneme özel olarak, şubat öncesi dönemde ne yapabiliriz çalıştık. Çok uzun sürmeyecek."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme