Omikron bitmeden Deltacron alarmı verildi!

Dünya Omikron ile mücadeleye devam ederken Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Deltacron adında yeni bir varyant iddiası geldi.

Omikron bitmeden Deltacron alarmı verildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim insanları Omikron ve Delta'yı birleştiren bir Kovid-19 mutasyonu keşfettiklerini öne sürdü. Kıbrıs Üniversitesi’nde biyolojik bilimler profesörü olan Leondios Kostrikis, mutasyonu 'Deltacron' olarak adlandırdı.

25 VAKA SAPTANDI

Ulusal basında yer alan haberlere göre, ekip Deltacron'u Delta ve Omikron varyantını birleşiminden oluştuğu görüşünde. Yine aynı haberlere göre, Kostrikis ve ekibi şimdiye kadar 25 virüs vakası buldu. Ancak ekip daha fazla mutasyon vakası olup olmadığını veya ne gibi etkileri olabileceğini söylemek için henüz çok erken olduğunun altını çiziyor. Yerel bir televizyon kanalına konuşan Kostrikis keşif ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

 "Bu suşun daha patolojik mi yoksa daha bulaşıcı mı olduğunu veya iki baskın suşa, delta ve Omikron’a karşı galip gelip gelmeyeceğini gelecekte göreceğiz."

BULGULAR GISAID'A GÖNDERİLDİ

Araştırmacılar bu hafta bulgularını virüsleri izleyen uluslararası bir veri tabanı olan GISAID’e gönderdi. Geçen haftalarda ise Delta ve Omicron'un birleşiminden 'Delmicron' isimki bir varyantın ortaya çıktığı iddiası ortaya atıldı fakat bu iddia Hintli yetkililer tarafından yalanlandı.

DAHA BULAŞICI AMA DAHA HAFİF

Diğer taraftan ilk bulgular Omicron'un Delta ve Wuhan versiyonlarına kıyasla daha bulaşıcı ancak daha hafif olduğu yönünde.

Bakmadan Geçme