Omicron mutasyonu dünyada nasıl seyrediyor?

Tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam eden Kovid-19'un Omicron mutasyonu sebebiyle Noel tatilindeki uluslararası 4 bin 500'den fazla uçuş iptal edildi.

Omicron mutasyonu dünyada nasıl seyrediyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Omicron varyantı en çok ABD uçuşlarını etkiledi. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, hafta sonu tatilinde ABD’de yapılan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar, iptal edilen uçak seferlerinin dörtte birini oluşturuyor.

ÇİN’DE YURTİÇİ KAYNAKLI VAKALAR ARTIYOR

Çin’de yurtiçi kaynaklı vakalar ise artıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yayınlanan günlük rapora göre son 24 saatte anakarada yerel kaynaklı 87 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Son verilerle birlikte Çin’de toplam vaka sayısı 100 bin 871’e yükselirken, bin 881 kişi tedavi görüyor. Salgının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı ise değişmeyerek 4 bin 636’da kaldı.

ALMANYA TARİHİ KATEDRALDE AŞI KUYRUĞU

Almanya’da yeniden artışa geçen Kovid-19 vakalarıyla mücadele kapsamında Köln’deki tarihi katedralde aşı uygulaması yapıldı. Dört saat süren aşılama programı kapsamında Köln Katedrali’ne önceden randevu alanlara ve randevusuz olarak gelenlere aşı uygulandı. Yoğun ilgi gösterilen programda katedral meydanında yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluştu.

Bakmadan Geçme