Omicron belirtileri açıklandı!

Ulusal basında yer alan bilgilere göre Koronavirüsün Omicron varyantının ana semptomu belirlendi. Peki Omicron varyantının ana semptomları neler?

Omicron belirtileri açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve buradan diğer ülkelere hızla yayılmaya başlayan Omicron varyantı dünya sağlık gündeminin zirvesine yerleşmiş durumda. Türkiye'de de görülen varyant hakkında bilim insanları araştırmaları sürdürürken, ABD'de yapılan bir araştırma neticesinde Omicron'daki ana semptom belirlendiği ifade edildi. Ortaya çıkan semptomun Omicron varyantı ile enfekte olan kişiyi tespit etmekte oldukça etkin bir role sahip olduğu ve vakaların yüzde 89'unda saptandığı bilgisini ulusal basında yer aldı. Bu bilgilere göre Omicron varyantındaki ana semptomun boğazda kaşıntı hissi ve ona eşlik eden kuru öksürük olduğu saptandı.

Bu varyantı tespit eden doktor Güney Afrika Tabipler Birliği başkanı olan Dr. Angelique Coetzee’de varyantın diğer enfeksiyonlardan ayırt edici semptomun boğazda kaşıntı hissi olduğunu ifade etti. 'Hasta boğaz ağrısından değil boğazda kaşıntı hissinden mustaripti' diyen doktor Coetzee, Omicron pozitif bir erkek hastada bu durum ile karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. Diğer semptomlar arasında ise öksürük (yüzde 89), yorgunluk (yüzde 65) ve tıkanıklık ya da burun akıntısı (yüzde 59) bulunuyor. Yapılan inceleme raporunda nefes darlığı (yüzde 16), ishal (yüzde 11) ve tat veya koku kaybı (yüzde 8) da nadir görülen semptomlar olarak sıralanmakta.

Bakmadan Geçme