O ülke maskeleri çıkardı

Belçika'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler hafifletilirken, bazı istisnalar dışında maske kullanım zorunluluğu kaldırılıyor.

O ülke maskeleri çıkardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belçika’da koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan bazı önlemler gevşetiliyor. Ülkedeki salgın önlemlerini belirleyen Ulusal Danışma Kurulu, salgına yönelik son durumu değerlendirmek ve alınacak yeni kararları görüşmek üzere toplandı. Toplantıda, maske kullanımı zorunluluğunun büyük ölçüde kaldırılmasına karar verildi.

KOVİD GÜVENLİK BELGELERİ MECBURİ OLACAK

Alınan karara göre, ülke genelinde yazın başından bu yana vaka sayısındaki azalma ve aşılama oranlarında görülen artış doğrultusunda maske takma zorunluluğu 1 Ekim tarihinden itibaren kaldırılacak. Kapalı mekanlarda ve kalabalık etkinliklerde iç mekânda 500, açık alanda ise 750 kişiye kadar toplanmak mümkün hale gelirken bu etkinliklerde Kovid-Güvenlik belgesi kontrolleri mecburi olacak.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA MASKE KULLANIMI DEVAM EDECEK

Federal makamların önümüzdeki günlerde Kovid-19 konusunda karar alma yetkisini bölge yönetimlerine devretmeye hazırlandığı bildirilen Belçika’da, havaalanı, tren garları ve toplu taşıma araçlarında maske uygulaması devam edecek.

PERSONEL MASKE KURALINA UYACAK

Müşterilerin maske takma zorunluluğunun kaldırılmasına rağmen, çalışanlar maske takmaya devam edecek. Hastanelerde ve sağlık kuruluşları personeli ve hastalar da maske takma kuralına tabii olacak. Söz konusu karar, aşılama oranında istenen düzeye ulaşamayan Brüksel’de yeme-içme sektörü de dahil olmak üzere uygulanmayacak.

EKİM VE KASIM AYLARINDA 4.DALGA BAŞLAYABİLİR

Diğer yandan, uzmanlar maske kararının zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyor. Ekim ve Kasım aylarında salgının 4. dalgasının başlayabileceği ihtimaline dikkat çeken uzmanlar, bu kararın etkilerinin olumsuz olacağını savunuyor.

Bakmadan Geçme