NeoCov virüsünde yeni gelişme!

Afrika'da tespit edilen ve yüksek bulaş ile ölüm riski taşıdığı belirtilen NeoCov virüsüyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) beklenen açıklama geldi.

NeoCov virüsünde yeni gelişme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarasalarda keşfedilen ve henüz insanlar arasında yayılmadığı belirtilen virüsle ilgili DSÖ, yaptığı açıklamada daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı.

NEOCOV VİRÜSÜ NEDİR?

Çinli bilim insanlarının yüksek ölüm ve bulaşma hızına dikkat çektikleri NeoCov virüsü, yeni bir virüs değil. MERS-COV virüsüyle bağlantılı olduğu iddia edilen NeoCov özellikle 2012-2015 yılları arasında Orta Doğu’da keşfedildi ve küçük çaplı bir salgın yarattı. Yapılan incelemeler neticesinde ise virüsün insanlarda koronavirüse neden olan SARS-CoV-2 ile de benzerlik özellikler taşıdığı ortaya çıktı.

NEOCOV İNSANLAR İÇİN TEHLİKELİ Mİ?

Bilim insanları, NeoCov'nin bir yarasa popülasyonunda keşfedildiğini söyleyerek henüz bu hayvanlar arasında yayıldığı belirtildi.

DSÖ'DEN NEOCOV VİRÜSÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) beklenen açıklama geldi. Ulusal basında yer alan habere göre, DSÖ tarafından yapılan açıklamada, "Tespit edilen virüsün insanlar için risk oluşturup oluşturmayacağı sonucuna ulaşmak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor." denildi.

Bakmadan Geçme