Nedir bu aşı kartı? İşte detaylar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gündeme gelen aşı kartı uygulaması vatandaş tarafından merak konusu oldu. Peki aşı kartı nedir? Detaylar haberimizde...

Nedir bu aşı kartı? İşte detaylar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki doz aşısını yaptıran vatandaşı yakından ilgilendiren aşı kartı Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirildi. Vatandaşın kullanıma sunulan sistem üzerinden kolaylıkla alınabilen aşı kartı yurt dışı seyahatlerinde kullanılabiliyor.

AŞI KARTI NASIL ALINIR?

Aşı kartı almak isteyen vatandaş, telefonuna yüklediği HES uygulaması üzerinden bu işlemi gerçekleştirirebilecek. İşlem için ilk olarak uygulamada yer alan hesabım bölümünden pasaport tanımlamsının yapılması gerekiyor. Ardından ‘Pasaportlarım’ kısmına gelinip ekle seçeneği işaretlendikten pasaport numarası giriliyor. Sonrasında ana ekrana dönülerek ‘Kovid-19 aşı bilgilerim’ kutucuğunun seçilmesi gerekiyor. Tüm aşmaların tamamlanmasının ardından ‘Aşı kartlarım’ bölümünü tıkladıktan sonra ‘Aşı kartı oluştur’ seçeneğinin tıklanması gerekiyor. Bu işlemin ardından aşı kartında pasaport bilgilerinin yer almasını isteyenlerin yine bu seçimlerini de onaylaması gerekiyor. Pasaport bilgilerinin yer almasını istemeyen vatandaşın kartı ise kayıt olunan mevcut kimlik bilgileriyle oluşturuluyor.

AŞI KARTI NASIL ÇALIŞIYOR?

Oluşturulan aşı kartının üzerinde yer alan karekod okutulduğunda sistem bilgileri e-Nabız'a yönlendiriyor. İngilizce ve Türkçe olarak ekranda, ‘Aşı kimliği 12345678910 TC Kimlik numaralı ve Z12345678 pasaport numaralı ‘x kişisine aittir, yazısı vatandaşı karşılıyor. Ekranda aynı zamanda "Bu kimlik 20.09.2021 tarihinde T.C Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur. " ifadesi yer alıyor.

Bakmadan Geçme