Muhalefetin itiraz ettiği hastane sorununa MHP'liler de isyan etti

Şırnak'ta Devlet Hastanesinde yaşanan ve aylar önce Gelecek Partisinin dile getirdiği soruna, iktidar ortağı MHP'nin il başkanlığı da isyan etti.

Muhalefetin itiraz ettiği hastane sorununa MHP'liler de isyan etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Şırnak İl Başkanlığı, sosyal medya hesabından, Şırnak’taki hastanelerde yaşanan malzeme sıkıntısına isyan etti. İktidar ortağı MHP’nin, bugün sosyal medya hesabından dile getirdiği sorunları, Şubat ayında, Bülten TV ekranlarında yayınlanan 'Siyaset Koridoru' adlı programda, Gelecek Partisi İl Başkanı Nizar Ökten, “Hastalarımız yolda ölüyor.” diyerek kamuoyunun gündemine taşımıştı.

MR CİHAZI YAPILMADI, TOMOGRAFİ CİHAZI BOZULDU

MHP’nin açıklamasından anlaşılacağı üzere, 6 aydan bu yana çözüm bulunmayan sorunlar, katlanarak büyüdü. Şırnak Devlet Hastanesinde, aylardır vatandaşın mağdur edildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Bundan önce ilgililerle yaptığımız görüşmede MR cihazının kısa süre önce kurulumunun yapılacağı söylense de, ne yazık ki tomografi cihazından da olduk.” denildi.

"BECEREMİYORSANIZ İSTİFA EDİN"

Yetkililere, “Beceremiyorsanız istifa edin!” çağrısında bulunan MHP yetkilileri, açıklamada ayrıca, halledilmeyen problemlerden dolayı sağlık çalışanları ve doktorların sorun yaşadığını da ifade etti. Ayrıca açıklamada, daha önce Nizar Ökten'in dile getirdiği gibi sarf malzeme sıkıntısı yaşandığına da dikkat çekildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bir bisiklet kazası nedeniyle geldiğimiz hastanede tomografi cihazı olmadığı için sevk etmek zorunda kalan ve çocuğun ağrısını dindirecek iğne kalmadığı için mahcup mahcup açıklama yapmak zorunda kalan doktorumuza şahitlik ettik. MR sorununu çözmekten aciz, hastanemizin ihtiyaçlarından bihaber, Şırnak halkının mağduriyetini görmezden gelen ve görevini layıkıyla yapmaya çalışan doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı halk ile karşı karşıya getirip zor durumda bırakan ilgililer, hizmet edesiniz diye seçildiğiniz veya göreve getirildiğiniz fakat bir türlü hakkını vermeyerek işgal ettiğiniz makamlarınızdan derhal istifa ediniz.”

Bakmadan Geçme