Maske yasağı bugün kalkıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Bilim Kurulu'nun en önemli toplantısı.' dediği toplantı başladı. Toplantı sonrası Bakan Koca tarihi kararları açıklayacak.

Maske yasağı bugün kalkıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Koca,  geçen günlerde Bilim Kurulu’nun, "En önemli toplantılarından biri” için bugün toplanacağını duyurdu. Toplantı Bakan Koca başkanlığında başladı. Toplantıda, koronavirüs salgına ilişkin yeni dönemin yol haritası çizilecek ve maske yasakları görüşülecek.

Bakan Koca toplantının başladığını, 16 Temmuz 2020 günü yaptığı "Hazır bir araya gelmişken hemen dağılalım." paylaşımını alıntılayarak sosyal medya hesabından "Koronavirüs Bilim Kurulunun son toplantısı az önce başladı." paylaşımında bulundu.

Bakan Koca'nın 'Koronavirüs Bilim Kurulu'nun son toplantısı' vurgusu dikkat çekti.

MASKE YASAĞI TARİHE Mİ KARIŞIYOR?

Başta okullar ve toplu taşıma olmak üzere maske kullanımıyla ilgili kararlar toplantının gündeminde. Bakan Koca'nın son açıklamaları kapalı alanlarda, okullarda, uçak, otobüs, tren ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğunun kaldırılacağının ilk işareti olarak gösterildi.

Günlük vaka sayısı 7 Nisan'da 10 binin, bir hafta sonrasında da 5 binin altına düştü. Birkaç gündür de 2 binlerde seyrediyor. Çoğu ilde yoğun bakım servislerinde koronavirüs hastası kalmadı. Etkin aşılama ve uygulanan tedaviler sayesinde can kayıpları azaldı. Tüm veriler, Bilim Kurulu'nda değerlendirilecek ve sonrasında merakla beklenen kararlar açıklanacak.

Bakmadan Geçme