Kovid-19'a yakalanan personele rapor

Kovid-19 pozitif veya temaslı olan personel, raporlu sayılacakları gün sayısını araştırıyor. Peki Kovid-19'a yakalanan personel kaç gün raporlu sayılır?

Kovid-19'a  yakalanan personele rapor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 pozitif ya da vaka temaslısı olan çalışanların, tedbir amaçlı izolasyonda kalmaları gerekiyor. Fakat personel iş göremezlik raporu almak için sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalıyor.

RAPORU FİLYASON EKİPLERİ VERİYOR

Sağlık bakanlığı bu durumun önüne geçmek için bir adım attı ve iş göremezlik raporlarının, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sistemine entegre edilen Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) üzerinden alınmasını sağladı. Böylece raporlar filyasyon ekibinde yer alan hekimler tarafından verilmeye başlandı.

RAPORUN SÜRESİNİ HASTALIĞIN SEYRİ BELİRLİYOR

Filyasyona katılan hekimler tarafından FİTAS üzerinden verilen raporların süresinin belirlenmesinde hastalığın seyri dikkate alınıyor. Hekimler tarafından yapılan kontroller neticesinde hastalığın seyrine göre rapor süresi belirleniyor.

POZİTİF VEYA TEMASLI ÇALIŞANIN RAPOR SÜRESİ

Yakın temaslıların 14 gün boyunca karantinada kalması gerekiyor. Karantina süresince herhangi bir semptom gelişmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmaksızın, 14. günün sonunda bitiyor.  Yakın temaslı olan ve izlem süresince semptom gelişmeyen kişilerde, 10. gün yapılan PCR testi sonucuna göre 10. günün sonunda 11. günden itibaren karantina sonlandırılır. Bu doğrultuda ise rapor süresi karantina süresi ve hastalığın seyrine göre 10-14 gün arasında düzenleniyor ve hastalığın devam etmesi halinde 20 güne kadar uzatılabiliyor.

Bakmadan Geçme