İşte Omikron varyantının geçmeyen semptomu!

Bilim insanları hızlı bir şekilde yayılan Omikron'un uzun süre bedende etkisini gösteren belirtinin hangisi olduğunu açıkladı.

İşte Omikron varyantının geçmeyen semptomu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiliz medyasında geniş yankı uyandıran araştırma sonuçlarına göre, koronavirüsünü atlatmayı başaranlar uzun haftalar ve hatta aylar boyunca sırt ağrısı çekebiliyor.

OMIKRON GEÇTİ, SIRT AĞRISI GEÇMEDİ

Omikron varyantının semptomlarının önceki virüslerden farklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Birleşik Krallık’ta 1.3 milyon kişinin uzun Kovid-19’la mücadele ettiğini belirtti. Omikron varyantının uzun vadeli etkilerinin henüz anlaşılmaya başlandığını belirten uzmanlar sırt ağrısının en yaygın semptomlardan biri olduğunu söyledi. Uzmanlar, “Son dönemde Omikron’dan iyileşenlerin geçmeyen sırt ağrısı şikayetinde bulunduğu görüyoruz. ” dedi. Daily Star’a konuşan Dr. Ann Mary, “Sırt ağrısı virüs kaynaklı hastalıklarda yaygın olur. Fakat Omikron varyantına yakalanan hastalarda sırt ağrısı daha çok görülüyor, koku ve tat kaybı ise daha az görülüyor. ” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme