İşte koronavirüs çipi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da görevli bilim insanları koronavirüsle mücadele kapsamında çip geliştirdiklerini duyurdu. Uzmanlar ikiye bölündü.

İşte koronavirüs çipi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ortaya çıkan yeni varyantlarıyla insan hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Salgına karşı aşı ve ilaç üretimi devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da görevli bilim insanları koronavirüsle mücadele için deri altında yerleştirilerek kullanılabilecek bir çip geliştirdiklerini duyurdu. Savunma Ar-ge Projeleri Dairesi'nde (DARPA) görevli bilim insanları tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre hem korovirüsün tespiti hem de bundan sonra oluşabilecek bütün virüslerin tespiti için deri altına bir çip yerleştirilecek ve bu çipler vücutta herhangi bir enfeksiyon olup olmadığını haber verecek.

“ÇİP HER HAREKETİNİZİ İZLEMEYECEK”

DARPA’da görevli olan enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Matt Hepburn, çip görüntülerinin yayılmasının ardından hem uzmanlar hemde kullanıcılar tarafından oprtaya atılan komplo teorilerine de açıklık getirdi. Dr. Hepburn, “Bu bir çeşit sensör. Derinizin altına yerleştiren çip, vücutta kimyasal reaksiyonlar oluştuğunda size haber verecek. Mikroçipin sinyali ‘yarın semptomların ortaya çıkacak’ anlamına gelecek. Çip sosyal medyadaki komplo teorilerinin aksine her hareketinizi izlemeyecek.” dedi.

VİRÜS KAN TESTİNE YÖNELNDİRECEK

Mikroçipin deri altına yerleştirildiği andan itibaren kişinin kanını ölçeceğini söyleyen Dr. Hepburn, çipin vücutta Kovid-19 tespit ettiği andan itibaren hastaya kan testi yapması için uyarı mesajı göndereceğini belirtti. Kişilerin bu bilgiyi virüsle temastan sonra 3 ile 5 dakika içinde çip yoluyla alabileceklerini belirten Dr. Hepburn, söz konusu teknoloji sayesinde diyaliz yöntemiyle coronavirüsün kandan temizlenebileceğini de ifade etti.

Bakmadan Geçme