Gri, mavi ya da sarıysa hemen test olun!

Omikron varyantı dünya genelinde endişe yaratmaya devam ederken uzmanlar varyantla ilgili dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

Gri, mavi ya da sarıysa hemen test olun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Omikron varyantı, nefes darlığı, halsizlik, öksürük gibi semptomların yanı sıra yeni belirtiler de göstermeye başladı. Salgının bir türlü önlenemediği Hindistan’dan dikkat çekici bir açıklama geldi. 41 milyondan fazla vakanın olduğu ve 400 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Hindistan’ın önde gelen medya kuruluşlarından APB News, Omikron varyantının yeni belirtisinin tırnaklarda ortaya çıktığını duyurdu. Söz konusu habere göre , tırnak kökleri mavi, mor ya da gri olan insanlar koronavirüsüne yakalanmış olabilir. Tırnaklardaki bu renk değişiminin kandaki oksijen seviyesiyle ilgili olduğu belirtilirken, “Eğer tırnaklarınızda olağan dışı bir renk değişimi varsa bu acil durum işaretidir. Hemen doktora gidin ya da test olun.” denildi.

El ve ayak tırnaklarının sarı renge dönüşmesinin de oksijen eksikliğinden kaynaklanabileceğini hatırlatan medya kuruluşu açıklamasında , “Bu semptomlar ortaya çıktıysa bir an önce test olmakta fayda var.” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme