Gizemli beyin hastalığı gençler arasında hızla yayılıyor!

Kanada'da bilim insanları ve doktorlar son 2 yıl içinde özellikle gençlerde görülen gizemli bir beyin hastalığının hızla yayılmaya başladığını söyledi.

Gizemli beyin hastalığı gençler arasında hızla yayılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzmanlar, 2019 yılından itibaren gizemli hastalığa dair vakaların arttığını, kas spazmı, denge problemi ve hafıza kaybı gibi belirtileri olan bu hastalığın nedeninin ise halen bulunamadığını belirtti. Vaka sayısının giderek arttığını öne süren Kanadalı bir doktor, hastalığın tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini söyledi. Yetkili, beyin rahatsızlığının hafıza kaybı, kas spazmı, denge sorunu, yürümede sorun, halüsinasyon, kilo kaybı ve kas ağrısına sebebiyet verdiğini açıkladı.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Hastalığın özellikler gençlerde ortaya çıktığına dikkat çeken uzmanlar, bunun 'deli dana' hastalığına benzediğini ifade etti. Açıklamalarda, 30’lu yaşlarındaki bir kadının konuşma sorunu yaşadığı ve artık kendi başına beslenemediği hatırlatılırken, o kadına bakan 20’li yaşlarındaki bir hemşirenin de benzer semptomlar gösterdiği de belirtildi. Son iki yıl içerisinde 48 vakanın kayıtlara geçtiği duyurulurken 150 vakadan da şüphelenildiği açıklandı. Bilim insanları bu hastalığın sebebinin incelendiğini söylerken bu konuda bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi.

Bakmadan Geçme