Felç geçirdikten sonra dili kıllandı

Hindistan'da gerçekleşen olayda 50 yaşındaki bir hastanın dili siyaha bürünerek kıllandı.

Felç geçirdikten sonra dili kıllandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir tıp dergisinde yayımlanan bir rapora göre felç geçirdikten sonra püre ve sıvı beslenme düzenine başlatılan bir adamın dili sihaya bürünüp kıllandı Sol tarafını felç eden bir serebrovasküler olay yaşayan hasta  sıvılar ve püre haline getirilmiş gıdalarla besleniyordu. Yaklaşık iki ay sonra, bakıcıları dilindeki siyah pigmentasyonu fark etti.

Şaşkınlık yaratan durumla ilgili olarak uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre siyah kıllı dil, tat tomurcukları içeren dilin papillalarında ölü deri hücrelerinin birikmesi neticesinde ortaya çıkıyor. Bu papillalar bakteri, maya, tütün, gıda veya diğer maddeleri kolayca hapsedilebilir ve bu maddelerle lekelenebilir. Amerikan Ağız Hastalıkları Akademisi'ne göre en yaygın 40 yaşın üzerindeki yetişkinlerde görülse de insanların yaklaşık yüzde 13'ü hayatlarının bir noktasında siyah kıllı dil rahatsızlığından mustarip oluyor.

Bu zararsız rahatsızlık genelde tıbbi tedavi gerektirmiyor ve iyi bir ağız sağlığı bakımı yaparak ve siyah kıllı dile katkıda bulunan faktörleri ortadan kaldırarak çözülebiliyor.

Bakmadan Geçme