Fahrettin Koca: "Türkiye'de şu anda vaka görülmedi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye'de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor. Bir kapatma düşünmüyoruz."

Fahrettin Koca: &quotTürkiye'de şu anda vaka görülmedi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, büyük endişe yaratan Omicron varyantının Türkiye'de bulunmadığını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti MYK sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye Omicron varyantının bulunmadığını belirten Koca, "Türkiye'de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor. Dün Uğur Hoca'yla görüştüm. 1-2 hafta içinde MRNA aşısının yeni varyant üzerindeki etkinliğini açıklayacaklar. Yeni bir aşı içeriğine ihtiyaç olup olmadığı belli olacak." diye konuştu. Yeni varyant için henüz ilave tedbire gerek olmadığına işaret eden Koca, "Bir kapatma düşünmüyoruz." dedi.

"BULAŞICILIĞI DAHA YÜKSEK"

Türkiye'de görülmediği için belirtilerin tam olarak bilinmediğini söyleyen Koca, "Bulaşıcılığı deltadan daha yüksek ama sürveyans daha düşük bile olabilir ama birkaç hafta içinde netleşir." dedi.

YERLİ AŞIYA ACİL KULLANIM ONAYI

Koca,  merakla beklenen Turkovac'ın acil kullanım onayıyla ilgili olarak ise , "Yıl bitmeden aralık ortasında bekliyoruz. 250 bin dozun bugün dolumu bitti." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme